Broers Lennart en Ruben Snoek

  • 30 september 2017

Lennart en Ruben Snoek werken allebei bij Audit. Lennart in Alkmaar en Ruben in Amsterdam. Wat doen zij precies bij Deloitte en waar zijn ze het meest trots op? Hoe is de werksfeer? En hoe vinden zij het om als broers bij Deloitte te werken?

Wat doen jullie bij Deloitte?

Ruben: “Ik ben junior manager bij Deloitte in Amsterdam. Ook ik werk op de auditafdeling Nationale Markt. Momenteel houd ik mij bezig met planningfases (onder andere risicoanalyses) en interimcontroles. Tevens ben ik zowel vorig jaar als afgelopen zomer in het Audit Delivery Center in India werkzaam geweest. Dit betrof het begeleiden van een gedreven Indiaas team welke als ondersteuning dient voor de Nederlandse audit praktijk. Ik werk 8 jaar bij Deloitte. Hiervoor deed ik de opleiding Accountancy aan de Hogeschool van Amsterdam. Via mijn vader kwam ik in aanraking met Deloitte. Hij had destijds te maken met een audit uitgevoerd door Deloitte. Hij was positief over Deloitte als bedrijf en de werknemers die daar deel van uit maken. Financiën gaat verder dan alleen de cijfers. Dit trok mijn aandacht en motiveerde mij om bij Deloitte te solliciteren.”

Lennart: “Ik werk als Senior Staff Accountant bij Deloitte Alkmaar. Op de auditafdeling Nationale Markt ben ik in teamverband verantwoordelijk voor de jaarrekeningcontrole van diverse middelgrote en grote klanten. In de functie als Senior Staff voer ik zelfstandig onderdelen van de controle uit en begeleid ik collega's van lagere jobgrades binnen het team. Direct contact met de klant op locatie behoort hierbij tot de alledaagse werkzaamheden. Ik werk nu 4,5 jaar bij Deloitte. Ruben was zeer positief over zijn ervaring bij Deloitte. Derhalve was voor mij de keuze makkelijk gemaakt om dit ook te ervaren middels een meewerkstage.”

Waar zijn jullie het meest trots op?

“Om iedere werkdag te starten met enthousiaste, gedreven, professionele en gezellige collega’s.”

Hoe is de werksfeer?

“Cliché, maar waar: work hard, play hard. Door hard te werken en de juiste planning bestaat er juist ook de mogelijkheid flexibel te kunnen zijn in work-life-balance.”

Wat vind je ervan dat jouw broer ook bij Deloitte werkt?

“Wij vinden het top om te zien wanneer je het kantoor binnenkomt en je daar je broer(tje) ziet werken in hetzelfde bedrijf. Het is leuk dat we buiten werk kunnen sparren over dingen van het werk en elkaar daarbij volledig begrijpen. Collega’s reageren leuk en enthousiast. Meestal wordt er naar ons gerefereerd als ‘De Snoekies’ en onderscheiden we ons als ‘kleine’ en ‘grote’ Snoek. In het planningsbestand wordt het echter nog wel eens als verwarrend ervaren :-)."

Lennart: “Het voelt al aardig als thuis, gezien mijn vriendin ook werkzaam is bij Deloitte, haha!”

En hebben jullie het ‘thuis’ wel eens over werk?

“Jazeker en de frequentie daarvan loopt gelijk met het seizoenspatroon van de audit ;-). Daarnaast kijken we op vrijdag in de kroeg vaak even terug op de week of bespreken we wat er nog gaat komen.”

Ook deze broers en zussen werken bij Deloitte

Benieuwd naar andere verhalen van broers en zussen die bij Deloitte werken? Lees het artikel Nationale Broer en Zus dag: Deze broers en zussen werken bij Deloitte.

Einstein ging ook ooit met pensioen

  • Lino Kragtwijk
  • 18 september 2017
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven