Broers Marnix en Govert van de Visch

  • 30 september 2017

Marnix is auditmanager Public Sector. Govert is manager Accountancy en Advies. Marnix en Govert zijn broers en beiden werkzaam op kantoor Arnhem. Wat doen zij precies bij Deloitte en waar zijn ze het meest trots op? Hoe is de werksfeer? En hoe vinden zij het om als broers bij Deloitte te werken?

Wat doen jullie bij Deloitte?

Marnix: “Ik ben auditmanager in de Public Sector. Mijn dagelijkse werkzaamheden bestaan uit het aansturen van de verschillende controle-teams bij het controleren van bijvoorbeeld jaarrekeningen of andere assurance opdrachten bij gemeenten, sociale werkvoorzieningsschappen, BV’s, NV’s en stichtingen. In mijn rol zorg ik voor de planning van de teams op de opdracht en ben ik contactpersoon voor Deloitte bij de cliënt. Daarnaast schrijf ik rapportages voor de cliënt en ben ik verantwoordelijk voor de bewaking van de budgetten en voor de facturatie. Ik ben op 1 september 2001 vanaf het vwo als jongste assistent bij Deloitte in Arnhem begonnen. Inmiddels werk ik na 16 jaar en een aantal verhuizingen nog steeds bij Deloitte. Een vriend vanaf het vwo wees mij op de mogelijkheden bij Deloitte. Na een sollicitatieprocedure kon ik hier aan de slag.”

Govert: “Ik ben manager binnen de Accountancy & Adviespraktijk van Deloitte Private. Naast compliance werkzaamheden adviseren wij cliënten op diverse gebieden en zorgen wij dat de juiste specialisten aan tafel komen. Mijn focus ligt voornamelijk op familiebedrijven en de TMT-sector (Technology Media & Telecom). In het kader van Deloitte Technology Fast50 bezoek ik veel ondernemers die zich bezighouden met innovatie en die veel groeipotentie hebben. Daarnaast ben ik betrokken bij enkele start- en scale-up communities waar wij onze expertise inzetten. Na mijn hbo-studie Bedrijfseconomie ben ik in maart 2007 gestart bij Deloitte.  Via Marnix heb ik mijn afstudeeropdracht voor Deloitte uitgevoerd. Vervolgens kon ik aan de slag binnen de Accountancy & Adviespraktijk.”

Waar zijn jullie het meest trots op?

Marnix: “ik ben het meest trots op het behalen van mijn hbo-diploma, mijn Mastertitel en mijn RA-titel. In mijn werk ben ik trots op de mensen waarmee ik dagelijks mag werken en de kwaliteit van de dienstverlening die wij aan onze cliënten leveren. In de kwaliteit is door de kwaliteitsagenda van Deloitte de laatste jaren een sterk stijgende lijn zichtbaar.”

Govert: “Ik vind het prachtig om ondernemers het inzicht te bieden dat nodig is om de juiste beslissingen te nemen en te sparren over de diverse mogelijkheden. Dit geldt met name voor bedrijven die het een aantal jaar geleden erg moeilijk hadden, maar die inmiddels door onder andere onze ondersteuning er weer goed voor staan. Daarnaast geeft het onderzoeken van nieuwe kansen voor Deloitte en de vele gesprekken met prospects veel voldoening. Ten slotte is het ontzettend mooi om onderdeel te zijn van het team Arnhem/Utrecht.”

Hoe is de werksfeer?

Marnix: “De werksfeer bij Deloitte is ontspannen maar zakelijk als de situatie daarom vraagt. Er is een grote groep met jonge mensen waarvan velen ook al jaren bij Deloitte werken. Door de jaarlijkse instroom van assistenten is er ook sprake van nieuw elan binnen de organisatie.”

Govert: “De sfeer binnen onze afdeling is informeel, maar de verwachtingen zijn hoog. Er wordt veel aandacht besteed aan teaming en coaching. Richting cliënten wordt topkwaliteit verwacht en dat proberen we dagelijks met elkaar waar te maken.”

Wat vind je ervan dat jouw broer ook bij Deloitte werkt?

Marnix: “Ik vind het erg leuk dat mijn broer ook bij Deloitte werkt. Govert werkt binnen een andere afdeling, dus wij werken niet dagelijks samen. Maar wij komen elkaar wel bijna dagelijks tegen. Zo gaan wij af en toe samen lunchen en bespreken wij telefonisch meerdere keren per week alle kantoorperikelen. Bij ons lopen privé en werk vaak in elkaar over omdat mijn vrouw ook bij Deloitte heeft gewerkt en veel collega’s kent. Ik ben erg trots op mijn broer om wat hij allemaal heeft bereikt. Hij is goed en gedreven in zijn werk en zeer betrokken bij Deloitte. Daarnaast heeft hij een leuke vrouw en twee mooie meisjes, echt iets om trots op te zijn. Verder heeft hij ook zijn diploma’s behaald. Ondanks de tegenslagen tijdens de studie geeft dit wel aan dat hij over veel doorzettingsvermogen en wilskracht beschikt. Govert is erg betrokken bij zijn werk en zijn cliënten en veel bezig met extra activiteiten om een groter netwerk op te bouwen en new business voor Deloitte te genereren. Zijn werk wordt ook door zijn collega’s erg gewaardeerd. Omdat wij allebei al langere tijd bij Deloitte werken weten de meeste collega’s wel dat wij broers zijn. Veel nieuwe mensen zijn verbaasd omdat we qua uiterlijk niet veel op elkaar lijken.”

Govert: “Het is zeker leuk dat mijn broer bij Deloitte werkt. In mijn periode bij Deloitte heb ik al ontzettend veel mensen zien komen en gaan en vind ik het erg knap als het lukt om zo lang aan Deloitte verbonden te blijven. Dit betekent dat je bepaalde kwaliteiten bezit en daar kun je niet anders dan trots op zijn. Algemene dingen bespreken we geregeld met elkaar. Ik vind het knap dat Marnix al zo’n lange carrière heeft bij Deloitte en dat hij zijn studies heeft gehaald. Hij is een erg harde werker, heeft de drive om geld te verdienen voor Deloitte en heeft plezier in wat hij doet. Uit ervaring weet ik dat een gezinsleven met twee jonge kinderen in combinatie met het werken bij Deloitte pittig is, maar hij doet zijn uiterste best om op beide fronten het maximale te geven. Hier ben ik heel erg trots op.”

Ook deze broers en zussen werken bij Deloitte

Benieuwd naar andere verhalen van broers en zussen die bij Deloitte werken? Lees het artikel Nationale Broer en Zus dag: Deze broers en zussen werken bij Deloitte.

Einstein ging ook ooit met pensioen

  • Lino Kragtwijk
  • 18 september 2017
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven