Broers Sebastiaan en Gideon Teerenstra

  • 30 september 2017

Sebastiaan is sinds 1 september Technology Trainee bij de service line Programme Leadership van Consulting. Gideon werkt sinds 1 januari binnen het Cyber Strategy team van Risk Advisory. Sebastiaan en Gideon zijn broers. Wat doen zij precies bij Deloitte en waar zijn ze het meest trots op? Hoe is de werksfeer? En hoe vinden zij het om als broers bij Deloitte te werken?

Wat doen jullie bij Deloitte?

Sebastiaan: “Ik ben 1 september begonnen als Technology Trainee bij de service line Programme Leadership van Consulting. Het Technology Traineeship daagt je uit om in drie periodes van acht maanden in verschillende service lines en functions te werken. Hierdoor wordt je constant uit je comfort zone gehaald waardoor je leercurve maximaal is. Tevens bouw je een enorm netwerk op. Hiervoor volgde ik de studie Information Management & Business Intelligence aan de Universiteit van Maastricht. Op een aantal recruitment events kwam ik Deloitte tegen, waarna mijn interesse was gewekt. Naast online onderzoek heb ik ook een heel duidelijk gesprek gehad met mijn broer. Hierdoor wist ik zeker dat ik hier op mijn plek zou zijn.”

Gideon: “Ik ben sinds 1 januari aan de slag binnen het Cyber Strategy team van Risk Advisory. Hier ben ik voornamelijk bezig geweest met het uitvoeren van informatiebeveiligings-GAP assessments en vervolgens de klant ondersteunen bij het mitigeren van de gevonden hiaten. Zo ontwikkel ik de ene dag beleidsstukken en adviseer ik de andere dag de klant over het invoeren dan wel aanpassen van een bepaalde procedure.

Ik ben ooit begonnen met Elektrotechniek op de Universiteit Twente, toen ik erachter kwam dat de bachelor Technische Bedrijfskunde (Industrial Engineering & Mangement) beter bij mij paste. Tijdens deze bachelor raakte ik steeds meer geïnteresseerd in IT waarna ik een master Business & IT met specialisatie IT Management & Innovation heb gevolgd op de Universiteit Twente. Tijdens mijn studie kwam ik op events in aanraking met Deloitte. Toch heb ik eerst als compliance en security officer bij een andere organisatie gewerkt. In deze functie kwam ik in contact met meerdere (huidige) collega’s binnen Deloitte en heb ik gekozen om de overstap te maken.”

Waar zijn jullie het meest trots op?

Sebastiaan: “De hoeveelheid intelligente mensen waarmee ik samen mag werken.”

Gideon: “De impact die ik samen met collega’s mag maken op de klanten waar wij komen en de wereld om ons heen.”

Hoe is de werksfeer?

Sebastiaan: “Informeel doch professioneel. Je wordt gestimuleerd om vanaf het begin je netwerk binnen Deloitte te vergroten, waarbij er van een hiërarchie nauwelijks iets merkbaar is.”

Gideon: “Professioneel informeel. Binnen Deloitte kan je van iedereen wat leren en iedereen staat hier ook voor open. Dit geldt niet alleen voor collega’s van een vergelijkbaar joblevel maar dit is minstens net zo waar voor de senioren binnen Deloitte.”

Wat vind je ervan dat jouw broer ook bij Deloitte werkt?

Sebastiaan: “Het is heel fijn om samen met je broer een ‘thuis’ te hebben op het werk. Daarnaast kun je ook leuke anekdotische verhalen met elkaar delen. Collega’s reageren soms verrast, maar vinden het altijd leuk als ik het ze vertel dat wij broers zijn. Los van wat mijn broer voor Deloitte betekent, zal het altijd mijn broer zijn en zal ik altijd trots op hem zijn.”

Gideon: “Ik had nooit verwacht dat ik ‘samen’ zou werken met mijn broertje. Toch is het zo gegaan en het is leuk om een kop koffie te kunnen pakken tijdens het werk. Ik vind het ook erg leuk dat hij binnen een andere tak van sport werkzaam is waardoor je zowel herkenbare zaken kan delen over typische collega’s/klanten, maar ook best practices kan delen. De meeste collega’s weten dat wij broers zijn. Wat je wel merkt is dat net zoals ik, niemand het had verwacht. Of ik trots op Sebastiaan ben? Natuurlijk! Ik ben enorm trots op hoe hij als mens is en dat gaat veel verder dan een baan.”

En komen jullie elkaar vaak tegen op de werkvloer?

Sebastiaan: “Tot voor kort nooit. We zitten op een andere verdieping en ik werk nog maar kort bij Deloitte. Wel hebben wij nu afgesproken om maandelijks te gaan lunchen met elkaar.”

Gideon: “Thuis hebben we het wel eens over werk. Mooie anekdotes en grappige verhalen zijn er om gedeeld te worden.”

Ook deze broers en zussen werken bij Deloitte

Benieuwd naar andere verhalen van broers en zussen die bij Deloitte werken? Lees het artikel Nationale Broer en Zus dag: Deze broers en zussen werken bij Deloitte.

Einstein ging ook ooit met pensioen

  • Lino Kragtwijk
  • 18 september 2017
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven