Broers Tom en Jos Ruijters

  • 30 september 2017

Broers Tom en Jos werken beiden bij Deloitte. Tom bij Audit in Maastricht en Jos bij Tax in Eindhoven. Wat doen zij precies bij Deloitte en waar zijn ze het meest trots op? Hoe is de werksfeer? En hoe vinden zij het om als broers bij Deloitte te werken?

Wat doen jullie bij Deloitte?

Tom: “Aangezien ik werkzaam ben in de controlepraktijk ben ik op dit moment voornamelijk bezig met voorbereidende werkzaamheden voor de interim controle. Wij controleren nu diverse processen van ondernemingen als voorbereiding op de eindejaarscontrole. Hiervoor volgde ik de opleiding hbo Accountancy. Deloitte verzorgde hier een sollicitatietraining en zo maakte ik kennis met Deloitte. De vele ontwikkelingsmogelijkheden spraken mij erg aan. Op 1 september ben ik gestart als junior staff binnen de controlepraktijk. In het verleden heb ik wel al tweemaal stage gelopen bij Deloitte.”

Jos: “Ik adviseer diverse ondernemingen op het gebied van btw in de breedste zin van het woord. Naast diverse adviesklussen verzorg ik bijvoorbeeld ook samen met collega’s cursussen en ondersteun ik klanten in een bezwaar- of eventuele beroepsprocedure. Ik ben al anderhalf jaar werkzaam als analyst Indirect Tax. Hiervoor werkte ik 5 maanden als werkstudent binnen de btw-praktijk. Ik leerde Deloitte kennen via de studievereniging FIRST Maastricht. Na een aantal prettige gesprekken met medewerkers besloot ik te solliciteren op een werkstudentschap. Hiervoor volgde ik de studie Fiscaal Recht.”

Waar zijn jullie het meest trots op?

Tom: “Dat je in een kort tijdsbestek veel voor je klanten kunt betekenen.” Jos: “Dat ik samen met mijn collega’s de meest complexe vraagstukken weet op te lossen. Ook als de klant zelf het overzicht heeft verloren.”

Hoe is de werksfeer?

“Een uitdagende werksfeer waarbij ruimte voor een lolletje is.”

Wat vind je ervan dat jouw broer ook bij Deloitte werkt?

Tom: “Ik vind het leuk dat mijn broer bij Deloitte werkt en dat ik van tijd tot tijd met hem op kantoor kan bijpraten. De meeste collega’s vinden het leuk dat wij samen binnen Deloitte werkzaam zijn. Ik ontvang vaak e-mails die voor Jos bestemd zijn en Jos ontvangt vaak e-mails die voor mij bestemd zijn. Ik hoor ook vaak dat wij veel op elkaar lijken qua gedrag en uiterlijk. Ik ben trots op mijn broer vanwege het feit dat hij ondanks een drukke baan, altijd tijd maakt voor vrienden en familie.”

Jos: “Natuurlijk ben ik trots op het feit dat mijn broertje en ik samen op het hoogste niveau werkzaam zijn. Ik vind het leuk om met hem binnen één onderneming te werken vanwege de vele contactmomenten. Mijn collega’s vragen zich vaak af of er iets mis is met het aanname beleid aangezien twee personen van de familie Ruijters werkzaam zijn binnen Deloitte. Ik ben trots op mijn broertje omdat hij een enorme doorzetter is. Tom zal nooit werkzaamheden op halve kracht uitvoeren, maar gaat altijd voor het maximale. Een sterke eigenschap.”

En komen jullie elkaar vaak tegen op de werkvloer?

“Als wij niet bij klanten zitten komen wij elkaar wel een aantal keer tegen. Wij werken beiden immers (grotendeels) vanuit de vestiging Maastricht. Uiteraard zien wij elkaar vaker tijdens de pauzes. Van tijd tot tijd spreken we ook een moment af om samen eventjes koffie te drinken en bij te praten. Thuis hebben we het wel eens over werk. Zoals waar wij beiden mee bezig zijn en hoe het gaat op het werk. Daarnaast is het noodzakelijk dat wij elkaar op de hoogte houden van de aankomende evenementen en borrels!”

Ook deze broers en zussen werken bij Deloitte

Benieuwd naar andere verhalen van broers en zussen die bij Deloitte werken? Lees het artikel Nationale Broer en Zus dag: Deze broers en zussen werken bij Deloitte.

Einstein ging ook ooit met pensioen

  • Lino Kragtwijk
  • 18 september 2017
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven