Building a community

  • Lennart Snoeijer
  • 31 mei 2011

Hoe draag je als young professional bij aan het ontwikkelen van een ambitieuze, leerzame en vooral gezellige werkomgeving?

Na mijn studie Bestuurs- en Organisatiewetenschap aan de Universiteit Utrecht ben ik op 1 september 2010 als Business Analyst (BA) gestart bij Deloitte Consulting. Door mijn achtergrond in de bestuurskunde en een vergaande interesse in de publieke sector, rijksoverheid, gemeenten en vooral het veiligheidsdomein kwam ik al vrij snel in aanraking met de community openbare orde en veiligheid binnen Deloitte.

Vanaf het eerste moment voelde ik een grote verbondenheid met deze community, niet alleen vanwege de thematiek, maar vooral ook door de ambitieuze, energieke en enthousiaste houding van haar leden. Inspirerende en uitdagende opdrachten werden uitgevoerd, kennis gedeeld, publicaties geschreven en zowel marktgerichte als ontspannende activiteiten georganiseerd. Het lijkt mij niet onvoorstelbaar dat een dergelijk positieve ambiance aanstekelijk werkt; ik werd hier in meegezogen en voordat ik het wist was ik volledig in de groep opgenomen en druk aan de slag binnen het veiligheidsdomein!

In het afgelopen jaar heeft de community een enorme vlucht genomen in haar ontwikkeling, zowel in het aantal leden als door verschillende grote opdrachten bij de politie, veiligheidsregio’s en het openbaar ministerie. De groep bestaat momenteel uit meer dan vijftig leden uit de verschillende organisatieonderdelen van Deloitte, naast Consulting bestaande uit Tax, Audit, Financial Advisory Services (FAS) en Enterprise Risk Services (ERS). We vormen nu een hechte community die ‘as-one’ de markt benadert, met als trots boegbeeld niemand minder dan oud Generaal der Nederlandse strijdkrachten Dick Berlijn.

De kern van de community bestaat uit een aantal ‘jonge’ consulting collega’s, waaronder ik, die ter ondersteuning van het leadership van de community nu ook een maandelijkse ‘Young Deloitte’ bijeenkomst heeft opgezet. Tijdens deze bijeenkomsten worden marktactiviteiten en value propositions besproken en landelijke meetings voorbereid.
Wat kan een young professional bijdragen aan deze ontwikkeling?

Voor mij is duidelijk geworden dat een proactieve betrokkenheid bij een dergelijke community een enorme impuls kan hebben op je carrière, netwerk en persoonlijke ontwikkeling. Natuurlijk is dit wel voor een groot deel afhankelijk van je eigen inzet. Ik heb de mogelijkheden gekregen en gecreëerd om onder andere opdrachten uit te voeren bij veiligheidsregio’s, publicaties te schrijven over de vorming van de nationale politie en de beheersing van brandveiligheidsrisico’s door de brandweer. Daarnaast heb ik verschillende activiteiten mogen organiseren voor of vanuit de community.

De betrokkenheid bij deze grote hoeveelheid en diversiteit aan activiteiten brengt met zich mee dat je;
• kunt samenwerken en sparren met collega’s die jarenlange ervaring hebben in de veiligheidssector. Het leuke is dat wanneer je laat zien je in een onderwerp verdiept te hebben en betrokkenheid toont bij een project, ze nog bereid zijn om naar je te luisteren ook! Een leuk voorbeeld hiervan is het schrijven van de publicatie over de vorming van de nationale politie, waarbij ik tweewekelijks in overleg zat met onder andere Dick Berlijn.
• de mogelijkheid krijgt om een eigen netwerk op te bouwen binnen de sector. Door mijn betrokkenheid bij de community heb ik al snel de kans gekregen om mee te gaan naar de klant en een actieve input te leveren tijdens klantgesprekken. Deze ervaringen dragen bij aan je persoonlijke ontwikkeling op het gebied van gespreksvaardigheden, je rol als adviseur ten opzichte van de klant en inhoudelijke kennis van het veiligheidsdomein.

Naast alle inhoudelijke activiteiten vinden er ook voldoende informele bijeenkomsten plaats binnen en vanuit de community. Zo hebben we onder andere meegedaan aan het S&O filmfestival, waarbij de opdracht was een filmpje te maken over wat jou in je werk inspireert. Typerend voor ons plezier in het werk is onze overwinning tijdens dit festival. Het filmpje is onderstaand te bekijken.

Groet,

Lennart

 

 

een vijftal leden (eerste vijf vanaf links) van de OOV community krijgen op het Deloitte Consulting filmfestival een mooie prijs overhandigd voor onze eigen film.

Lennart Snoeijer

Business Analyst

Business Analist, Deloitte Consulting Netherlands. MA Public Administration, Utrecht University

Wat te doen na je studie

  • Michiel Agterberg
  • 24 mei 2011
DOT
x
DOT
Loading
-
...
Send
D.
Naar boven