Champs on stage

  • Heleen Wedzinga
  • 20 februari 2013

Deloitte heeft enkele jaren geleden de Fair Chance Foundation opgezet, een stichting die zich inzet om jongeren in achterstandsituaties een betere toekomst te bieden. Deloitters kunnen zich inzetten als vrijwilliger om hun steentje bij te dragen en daar wordt ook veel gebruik van gemaakt. Ieder jaar organiseert Deloitte een Business Course waarin we studenten een aantal dagen de kans geven om zichzelf te presenteren aan Deloitte en andersom. Aangezien de Business Courses van Deloitte als doel hebben om het werken bij Deloitte te laten ervaren, hebben we dit jaar deze maatschappelijke betrokkenheid verwerkt in de Business Course voor Tax & Audit. Tijdens de course hebben de studenten in Istanbul geld ingezameld voor Champs on stage (een oriëntatie- en bewustwordingsprogramma voor leerlingen in het derde en vierde jaar van het vmbo in samenwerking met het bedrijfsleven). Bij de reünie in Nederland wilden we de studenten de kans geven dit vrijwilligerswerk zelf te ervaren. Op 15 januari stonden er dan ook 27 studenten zichtbaar gespannen te wachten op wat er komen ging.

Rond 13:30 was het een drukte van belang doordat er 40 vmbo-leerlingen op weg waren naar de 44ste verdieping in de Maastoren in Rotterdam. Door middel van een kennismakingsspel en een coaching gesprek konden de studenten hun kennis en ervaringen over ‘het betreden van arbeidsmarkt’ delen met deze leerlingen. Voor alle groepen (Deloitters, studenten en leerlingen) was het een zeer geslaagde middag. De reacties waren dan ook hartverwarmend:

“Ik vind het een hartstikke mooi gebouw, best wel speciaal dat wij in een gebouw zitten die niet voor iedereen beschikbaar is”

“Heel mooi en schoon, ik hoop dat ik hier later werk”

“Het leukst vond ik de beroepsgesprekken en kennismaken. Ik vond het lastig om te praten over wat ik wil gaan doen”

“Ik heb geleerd dat ik moet doen waar ik van droom, dat niet alles perfect zal gaan maar dat het wel goed komt”


Ook de studenten waren positief over het feit dat ze nu zelf eens konden meemaken wat maatschappelijk verantwoord ondernemen inhoudt, waarbij ze het gevoel hadden dat ze zelf ook echt een verschil konden maken.

Een erg geslaagde ervaring dus om samen met de Deloitte Fair Chance Foundation van een recruiting event een succes te maken.

Heleen Wedzinga

Recruiter

Met veel plezier heb ik in Groningen Internationaal & Europees recht gestudeerd aan de RUG. In de zomer van 2008 ben ik afgestudeerd en verhuisd naar het Amsterdamse. Tijdens mijn studententijd is mijn interesse gewekt voor het recruitmentvak. In september 2008 ben ik dan ook begonnen als recruitment consultant bij een internationaal werving & selectie bureau. Hier heb ik veel ervaring opgedaan en in januari 2011 kreeg ik de kans om bij Deloitte aan de slag te gaan. Met veel enthousiasme zet ik mij nu in om jong talent te werven voor de Tax praktijk.

Twee werelden kwamen samen en er ontstond iets unieks

  • Anouk Bakker
  • 11 februari 2013
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven