Charlotte van de Loo over het Professorendiner 2011

  • Deloitte Nederland
  • 08 juni 2011
Deloitte

Tijdens de inhousedag van Deloitte, kwam ik voor het eerst in aanraking met het fenomeen ‘professoren diner’. Mijn interesse werd meteen gewekt door de korte omschrijving van dit event: ‘een wetenschappelijk artikel schrijven onder begeleiding van verschillende hoogleraren, die eveneens allemaal verbonden zijn aan Deloitte’. Hoe de invulling van dit programma er precies uit zou gaan zien, was me toen nog niet geheel duidelijk.

Nu vier maanden later, zijn we alweer bijna aan het einde gekomen van deze editie van het professoren diner. De artikelen zijn in de afrondingsfase en de afsluitingsdatum is geprikt. Achteromkijkend zijn de maanden omgevlogen, heb ik in een korte tijd enorm veel indrukken opgedaan, Deloitte leren kennen, ontzettend veel geleerd en ben ik in aanraking gekomen met verschillende hoogleraren die een voor een hun sporen meer dan verdiend hebben in het vak.

Het programma bestond uit vier bijeenkomsten, op vier verschillende kantoren van Deloitte, met elke keer een andere hoogleraar die ons verder op weg hielp tijdens het schrijfproces en vertelde over zijn eigen praktijk en werkzaamheden. Na elke bijeenkomst zijn we met z’n allen gaan eten in de meest heerlijke sterrenrestaurants door Nederland heen. Dit waren de uitgelezen momenten om nog verder te praten over je onderwerp, elkaar tips te geven, nieuwe ideeën op te doen of gewoon te genieten van het verrukkelijke eten.

Na de eerste bijeenkomst hebben alle deelnemers een eigen begeleider/hoogleraar toegewezen gekregen, bij wie je terecht kon voor al je vragen, met wie je kon overleggen over je onderwerp en die je verder hielp op momenten dat je vast liep. Ik heb dit zelf als heel prettig ervaren, het schrijven van een wetenschappelijk artikel is namelijk een hele uitdaging, maar door de goede begeleiding hebben alle studenten straks een prachtig artikel als eindresultaat. Het winnende artikel wordt zelfs gepubliceerd.
Tijdens de maanden dat ik aan het schrijven was, had ik een werkplek op het kantoor in Den Haag. Hier ging ik één keer per week heen om een hele dag aan mijn artikel te werken. Ook thuis en in de faculteit- en universiteitsbibliotheek kon je hieraan werken, maar wat ik erg leuk vond aan het werken op kantoor, was dat ik op deze manier wat van de sfeer heb kunnen proeven die er daar heerst. Bovendien zat ik in Den Haag tussen allemaal mensen uit de praktijk die me ook tips konden geven en hun kennis met me deelde.
 

Al met al heb ik met plezier aan mijn artikel geschreven en ben ik een fantastische ervaring rijker.
Charlotte van de Loo


 

Deloitte Nederland

Eindelijk in Australië

  • Deloitte Nederland
  • 06 juni 2011
DOT
x
DOT
Loading
-
...
Send
D.
Naar boven