Collega Nadieh Bremer wint internationale prijs voor datavisualisatie

  • Nadieh Bremer
  • 01 april 2015

Collega Nadieh Bremer (senior consultant Data Analytics) heeft dinsdag 31 maart de ‘Visualizing Urban Expansion Challenge’ gewonnen! Haar visuele interpretatie van data viel op door de combinatie van storytelling en de interactie met de lezer. Daarnaast biedt haar visual de kijker ruimte zelf verder op onderzoek uit te gaan. Drie weken lang stak Nadieh al haar vrije tijd in deze wedstrijd. “De grootste uitdaging van het maken van deze visualisatie zit ‘m in de dingen die je niet direct ziet. Bijvoorbeeld een soepele overgang van de ene visualisatie naar de andere,” vertelt Nadieh.

Nadieh heeft met haar winst 1.500 dollar gewonnen die ze gaat inzetten voor de ontwikkeling van haar eigen website www.visualcinnamon.com. Én ze gaat het geld gebruiken voor haar reis naar Alaska aankomende zomer.

Visualizing Urban Expansion Challege
In samenwerking met de World Bank heeft visualizing.org haar community uitgedaagd mee te doen aan een visualisatie challenge. De uitdaging? Het visualiseren van het rapport van de World Bank over de urbanisatie in Oost Azië & Pacific in de periode 2000 – 2010. Er werd gekeken naar de populatie en hoeveelheid land van 900 steden in deze regio. Het doel was om de data op een zo helder mogelijke manier te visualiseren waardoor beleidsmakers worden overtuigd meer geld in onderzoek naar urbanisatie te steken ten einde de urbanisatie in goede banen te lijden.

Eerder deze maand eindigde Nadieh ook in de top tien van de toonaangevende internationale ‘Kantar Information is Beautiful Awards’. Nadieh Bremer is onderdeel van het Data Analytics team dat zich dagelijks inzet op data visualisatie van de klant.

Meer informatie
Wil je meer informatie over datavisualisatie en data analytics? Neem dan contact op Liselotte Mulder.

Nadieh Bremer

Business Intelligence & Analytics - BA

Ik ben cum laude afgestudeerd in de Sterrenkunde en in oktober 2011 begonnen bij Deloitte als Junior Consultant Advanced Analytics. Tijdens mijn werk ben ik vaak bezig met het analyseren van data en creëren van dashboards met behulp van (zelf geschreven) algoritmes en modellen. Naast mijn werk vind ik het leuk om te lezen, zonnen, rondreizen en koken.

Kansen. Hacking for charity.

  • Joost Kremers
  • 24 maart 2015
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven