Consulting binnen de mid market

  • Remy Friedrich
  • 24 juli 2013

Waarom consulting binnen de mid market?
Waarom Deloitte Consulting? Of, nog specifieker, waarom Deloitte Consulting in de mid market? Die vraag kan ik het beste beantwoorden door je even mee te nemen door mijn studietijd. Tijdens mijn studietijd kwam ik er al snel achter dat ik bedrijfskundig en bedrijfseconomisch breed geïnteresseerd ben, en ik koos voor een breed opleidingstraject. Zo heb ik een bachelor in Economics afgerond met een specialisatie in Finance en een master in International Business met een specialisatie in Organization. Deze brede interesse in bedrijfskundige vakgebieden bleef ook na mijn studie bestaan, toen ik op zoek ging naar een passende startersfunctie. Omdat consulting mij altijd al trok, zocht ik dan ook een baan in consulting die mij de mogelijkheid zou bieden om breed ervaring op te doen.

Toen ik bij de mid market praktijk van Deloitte Consulting aan tafel kwam, vielen voor mij dan ook al snel de puzzelstukjes op z’n plaats. Consulting in de mid market, bestaande uit middelgrote organisaties en gekenmerkt door hoge ambities, korte lijnen en een meer dan gemiddelde binding met de opdrachtgever, biedt mij de mogelijkheid om breed ervaring op te doen in verschillende type opdrachten, vaak binnen verschillende industries en m.b.t. verschillende facetten van de bedrijfsvoering. Een ideale aansluiting met waar ik naar op zoek was dus. Dit, naast een goede klik met het team en de korte afstand van mijn woonplaats tot kantoor, waren voor mij doorslaggevend om voor Deloitte Consulting te kiezen.

Projectervaring
Dat je als adviseur in de mid market breed ervaring opdoet blijkt wel uit de variatie aan opdrachten waaraan ik in het afgelopen jaar heb mogen meewerken. Zo heb ik o.a. deelgenomen aan een onderzoek naar de doelmatigheid van projectmatig werken bij een bekende gemeenschappelijke regeling, en heb ik ondersteund bij het uitvoeren van een management control scan (de mate van beheersing van de bedrijfsvoering) bij een grote gemeente. Momenteel ben ik al enkele maanden werkzaam op een operational excellence opdracht en een project op het gebied van finance.

De eerste betreft een procesoptimalisatietraject waarbij ruwweg 25 bedrijfsprocessen onderhanden genomen worden. Samen met 2 andere collega’s houden we meerdere malen per week workshops bij de klant, waarbij we de huidige bedrijfsprocessen in kaart brengen en we aan de hand van het ‘’Lean principe’’ besparingspotentieel identificeren. Terug op kantoor worden deze processen nader geanalyseerd en geoptimaliseerd. Een hele leuke, maar ook een zeer uitdagende opgave omdat je je niet alleen heel snel moet bekwamen in het onderwerp waar de klant zich mee bezighoudt, maar ook hoofdzaak van bijzaak moet kunnen onderscheiden in het optekenen van processen en knelpunten moet kunnen identificeren in redelijk nieuwe stof.

De opdracht op het gebied van finance betreft het opnieuw opbouwen van het begrotingsmodel van een brandweerorganisatie. Naast het vaststellen van de (nieuwe) uitgangspunten waarop de begroting moet steunen, behelst dit het ontwikkelen van een model waarmee de begroting voortaan gemakkelijker kan worden uitgerekend en opgesteld. Een opdracht van geheel andere aard, maar daarom niet minder interessant. Door iedere begrotingspost separaat onder de loep te nemen krijg je namelijk inzicht in welke activiteiten en processen hieraan ten grondslag liggen, en daarmee dus een goed beeld van de bedrijfsvoering van de organisatie.

Kortom
Werken bij Deloitte mid market consulting heeft me in korte tijd al veel geleerd m.b.t. verschillende bedrijfskundige onderwerpen en vakgebieden. Ik zie dit als voordelig, omdat dit mij gelegenheid biedt om erachter te komen waar ik goed in ben en waar mijn passie ligt. Later kan ik dan, als ik wil, er alsnog voor kiezen een meer specialistisch carrière pad te volgen.

Remy Friedrich

Business Analyst - Consulting Mid Market

Remy werkt als business analyst voor het mid market segment van Deloitte Consulting. Voor hij zijn carrière bij Deloitte startte studeerde hij aan de Universiteit van Maastricht waar hij een bachelorstudie in Economics en een masterstudie in International Business heeft afgerond. Naast zijn werk houdt hij van fitness, uitgaan, (verre) reisjes maken en goede films.

Een dag uit mijn agenda bij Deloitte…

  • Roshni Bachoe
  • 22 juli 2013
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven