Ctrl+Alt+Deloitte: het moment dat de wereld even stil stond

  • Yvo van der Klaauw
  • 19 mei 2016
Yvo

Zo vroeg als het altijd was liep ik The Edge binnen en begon de werkdag. Zoals altijd begonnen we de dag met een meeting over de stand van zaken. Tim (consultant), Jelle (student), Wilco (student) en Liselotte (recruiter) waren hierbij aanwezig. Tim deed de kick off en keek hoever we waren en vroeg hoe het ging met de promotie van het event. Liselotte vertelde dat dit wel een belangrijk puntje was, want een event eerder in mei had pas elf inschrijvingen. Deze meeting was midden-april.

Opeens kon ik de donkere wolken zien hangen in de lucht, collega’s die voorbij liepen stonden stil. Auto’s bleven stilstaan en geloof mij ze stonden niet allemaal voor het rode licht te wachten. De ruimte kon ik doorlopen en iedereen zou stil blijven staan. Zo veel gedachten kwamen binnen en probeerde ik te verwerken. Wat als dit allemaal voor niets was geweest? Maanden van werk en dat er maar een handjevol studenten zou komen. Dit was het moment waar de wereld even stil stond.

Een aantal weken ging voorbij, het inschrijfformulier kwam online en de promotie ging eruit. Zes maanden waren we al bezig, en dit was de week waarin wij te horen zouden krijgen of al onze moeite beloond zou worden. Zelf had ik mij ingesteld op veertig inschrijvingen voor de eerste week. Dan zou uiteindelijk iedereen niet voor niets komen. Het event was nu al zo groot en veel mensen (binnen Deloitte) maakte tijd vrij voor ons. Dat niemand zou komen was wel de grootste angst die ik had.

Het bericht waar we allemaal op hadden gewacht: Tim had de eerste update van de inschrijvingen binnen en stuurde het volgende bericht naar de groep. ‘honderd inschrijvingen’…

Ik maakte een sprong in de lucht, studenten om mij heen kijken mij vragend aan. “Honderd inschrijvingen!!”, zei ik tegen ze. Dit deed alleen maar meer vragen opdoen bij mijn medestudenten. "Het cyber security event dat ik organiseer, daar hebben we nu al honderd inschrijvingen voor". Toen ging het belletje rinkelen. Dit was fantastisch, al het harde werk en de calls. Nu wist ik waarvoor we bezig waren.

Naarmate de week vorderde kwam er weer een update binnen, hoe zou de promotie zijn verlopen? We hadden al een fantastische eerste week. Zou deze trend zich voortzetten of had niemand anders zich meer ingeschreven? Tim stuurde weer een bericht uit: bijna tweehonderd inschrijvingen.

Wauw, opeens werd ik overladen door emoties. Het werk waar wij zo’n lange tijd mee bezig waren, bleek niet voor niets te zijn. Het ruwe concept dat er ooit was, werd steeds meer realiteit. De angst dat niemand zou komen begon te verdwijnen. Dit en nog duizend andere positieve dingen gingen door mij heen. Het begon er op te lijken dat het event legendarisch zou worden. Wat zeg ik… Dit event gaat legendarisch worden, dat weet ik zeker!

Yvo van der Klaauw

Event Organisator

Van jongs af aan ben ik bezig geweest met computers en wist ik dat ik informatica ging studeren. Alleen toen ik mij verder ging verdiepen wist ik het niet meer, informatica is namelijk enorm breed. Totdat ik op een cyber security beurs kennis maakte met Security. Toen wist ik meteen dat daar mijn passie ligt. Nu ben ik tweede jaars Information Security Management student aan de HHS en leer elke dag de belangen van security voor organisaties.

Van artiest naar ingenieur!?

  • Johan Heuvelman
  • 11 mei 2016
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven