Culturele diversiteit vieren in een virtueel jasje?

  • Emel Güngör
  • 25 mei 2020
Emel

Emel werkt als senior consultant voor Risk Advisory. Naast haar dagelijkse werkzaamheden zet ze zich vanuit het Risk Cultural Inclusion & Diversity Network in voor het creëren van een inclusieve werkomgeving. Cultural awareness en leren van elkaars cultuur is daar onderdeel van. En een virtuele Iftar is een prachtig voorbeeld.

 ‘Vorig jaar organiseerden we met het Risk Cultural Inclusion & Diversity Network voor het eerst een Iftar voor Risk Advisory collega’s in een Marokkaans restaurant in Amsterdam. Een Iftar is de maaltijd die tijdens de ramadan door moslims genuttigd wordt direct na zonsondergang, om het vasten te verbreken. Normaal gesproken deel je een Iftar met je vrienden en familie, maar het is ook echt waardevol om dit met collega’s te doen. Door je samen in de cultuur te verdiepen en zo’n moment te delen bouw je toch een hechtere band op met elkaar. Dit jaar moesten we het vanwege corona-omstandigheden anders oplossen, dus besloten we een virtuele Iftar te organiseren.

Om het zo gemakkelijk – en gezellig -  mogelijk te maken besloten we niet alleen collega’s, maar ook hun gezinnen uit te nodigen. Hierdoor konden we de avond met ongeveer 70 deelnemers delen.

We hebben samen een aantal agendapunten doorgelopen. Een korte presentatie over het belang van inclusie en diversiteit en het Risk Cultural Inclusion & Diversity Network, een presentatie over de betekenis van de de ramadan, een Ramadan quiz met baklava als hoofdprijs en natuurlijk de Iftar.

Wat me al snel opviel is hoe geïnteresseerd collega’s zijn in de achterliggende verhalen en ervaringen van vastende collega’s. Zo werd er het aangepaste ritme van vastende collega’s (die om drie uur ’s-nachts opstaan om te eten) besproken. Ook werd er besproken of het oké is om als niet vastende een broodje te eten op kantoor naast een collega die vast. Ik kan dan delen dat ik daar totaal geen problemen mee heb.

Risk Advisory Virtual Iftar 2020: A virtual way of creating, connecting and celebrating cultural inclusiveness and diversity.

Wat ook erg opvallend was, is dat er collega’s die normaal niet vasten, die dag vastten om de volledige Ramadan experience te ervaren. Ook zij hebben hun ervaringen gedeeld tijdens virtuele Break Out sessies. 

Het bestellen en bezorgen van de maaltijden voor de iftar was het lastigste deel van de organisatie. Naast ieders dieetwensen, hadden we ook een uitdaging in de distributie. Niet iedereen woont bijvoorbeeld in een gunstig bezorggebied voor het eten. En sommige bezorgrestaurants sluiten vroeg. Uiteindelijk wisten we iedereen te bereiken met onder meer Turkse, Indiase en Surinaamse maaltijden. De Zoom-functie met break-out rooms gebruikten we als het ware als table setting. Zo kon je makkelijk met je eigen tafelgenoten dineren in een kleinere groep, wat de dialoog meer mogelijk maakte.

Het was een succes en we zijn van plan om de Iftar volgend jaar Deloitte-breed te organiseren in samenwerking met het Deloitte Cultural Diversity Network.

Over het Risk Cultural Inclusion & Diversity Network

Het doel van het Risk Cultural Inclusion & Diversity Network luidt als volgt: “We strive to have a work environment in which we connect, create and celebrate cultural inclusiveness and diversity  within Deloitte Risk Advisory”. En dit hebben we deels bereikt met de organisatie van een succesvolle virtuele iftar, waar we enkel positieve reacties over hebben ontvangen.

Binnen Deloitte ligt de focus op het maken van een positieve impact op onze klanten, onze mensen en de samenleving. En dit kan niet zonder het omarmen van culturele diversiteit. Voor Deloitte gaat diversiteit over het vertegenwoordigen van de wereld, gelijke kansen en het waarderen van verschillen in meningen en opvattingen. Dit heeft allemaal invloed op de ontwikkeling en het welzijn van onze mensen. Onze ambitie is dan ook het creëren van een inclusieve werkomgeving waarin al onze werknemers geïnspireerd zijn om alles uit hun carrière te halen, waarin zij begeleid worden en kansen krijgen om zich te ontwikkelen tot leiders.

Emel Güngör

Senior Consultant Risk Advisory

'Als je opportunies ziet en je hebt een goede business case, dan is er veel mogelijk.'

  • Sven van Hoof
  • 20 mei 2020
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven