Dag uit het leven van… Arnold van der Drift

  • Arnold van der Drift
  • 04 februari 2013

In deze blogpost een beschrijving van mijn werkdag. Ik beschrijf een typische vrijdag. Vrijdag vind ik een leuke dag. Er ligt fruit op kantoor Amstelveen en er zijn veel verschillende collega’s aanwezig.
 

Goedemorgen

’s Ochtends word ik gewekt door drie wekkers. Allereerst een Wake-up light. Door dit felle licht wil ik mijn ogen niet openen. Daarna door mijn iPhone, deze laat zich makkelijk snoozen. Als laatste de wekker van mijn vriendin. Hierdoor weet ik zeker: “Opschieten!” Ik ben graag vroeg op het kantoor, bij voorkeur rond acht uur. Ik ben een geboren Groninger die files en vertragingen niet gewend is tot zijn baan bij Deloitte. Ik denk files en vertragingen voor te zijn als ik vroeg op het kantoor ben.

De eerste tien minuten van de dag gaan verloren aan het uitpakken van de laptop, halen van koffie en een stuk fruit. Dan heb ik nog een half uur om kleine klusjes te doen waarmee ik mijn takenlijst netjes bijwerk.

Om negen uur begint een sessie van het Agile Methods Advisory. Dit is een thema van onze service line (soort van afdeling) waarbij wij onze kennis van Agile projectmanagement willen uitbreiden en aandacht willen geven. Ik als Business Analyst (BA), junior, mag hierbij helpen, maar ik moet er vooral veel van leren. In de meeting bespreken we activiteiten die we gedaan hebben. Ik heb een Sharepoint omgeving ingericht waar wij kennis en tools kunnen plaatsen die door andere collega’s worden gebruikt. Mijn collega’s vertellen ook over hun voortgang. Hierna hebben we een uur waarin we werkzaamheden op elkaar afstemmen en uitvoeren. Rond 11 uur druppelt de ruimte leeg waarna ik ook weer een andere werkplek zoek.


Na de lunch

Voor mijn opdrachtgever ben ik verantwoordelijk voor wijzigingen aan hun Content Management Systeem waarmee zij ruim 50 websites van inhoud voorzien. Afgelopen week is een belangrijke wijziging geïmplementeerd waarmee wordt voldaan aan nieuwe wetgeving. Het in productie nemen van de wijzigingen wordt door mij verzorgd, hierbij heb ik contact met verantwoordelijken aan de opdrachtgeverszijde. Het contact en de mate waarin wij elkaar in de communicatie kunnen vinden is voor mij belangrijk. Leuk contact en elkaar kunnen begrijpen zorgt ervoor dat ik vol overgave aan het werk kan. Ik weet dan zeker dat wat ik doe waarde heeft voor de opdrachtgever.


De vrijdagmiddagborrel

Elke vrijdag rond vijf uur begint de borrel op kantoor. De borrel is een goed moment beter kennis te maken met collega’s, bij te praten en successen te vieren. We kunnen opscheppen over onze leaseauto’s en geniale acties bespreken. De laatste weken gaat het over de wintersportreis die Deloitte Consulting gaat maken. Meer dan 240 consultants gaan naar Saalbach-Hinterglemm daar een goeie tijd beleven.  Een goede gelegenheid om elkaar beter te leren kennen en vinden om zo samen onze opdrachtgevers nog beter te bedienen.

 

Arnold van der Drift

Business Analyst

Na zijn studie Informatica is Arnold bij Deloitte Consulting gestart. Geboren en getogen in Groningen. Nu verhuisd naar de randstad. Altijd bereid te helpen. Volgt een cursus Braziliaans Portugees tijdens het autorijden. Je kan mij ’s nachts wakker maken om te snowboarden. Kijkt graag naar Top Gear, House MD en Sherlock (BBC). Favoriete quote: “Out of the box is where I live.”

Wat hebben vrouwelijke leiders gemeen met Kwezels, Heksen & Griekse godinnen?

  • Suzanne van Triest
  • 31 januari 2013
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven