Dag uit het leven van een Technology Consultant

  • Ismail Vurel
  • 18 april 2013

07:00
Mijn dochter van 2 jaar roept mij rond de klok van 7.00 in ochtend, zij is mijn wekker. Ik ga met de twee oudste kinderen naar beneden en maak alvast het ontbijt klaar voor ons allen. De kinderen krijgen altijd eerst een beker warme melk met choco poeder erin. In de tussentijd heb ik mijn email doorgenomen en bereid ik alvast de meeting voor die ik later deze ochtend heb. Wanneer mijn vrouw beneden komt gaan we meteen ontbijten want anders komen de kinderen te laat op het kinderdagverblijf, ik breng ze elke vrijdag en mijn vrouw haalt ze op.

8:30
Eenmaal in de auto naar kantoor Amstelveen luister ik vaak naar BNR nieuwsradio, en tussendoor bel ik een collega om te bespreken hoe we de meeting ingaan. De meeting gaat over een potentiele Turkse klant, waar de collega’s van Deloitte Turkije al activiteiten voor hebben gedaan. De klant is de op 3 na grootste glasproducent in de wereld, en ons is gevraagd een assessment uit te voeren op het gebied van Master Data Management (MDM). Vervolgens is er de mogelijkheid om onze MDM methodologie toe te passen op hun organisatie. Tijdens de meeting leggen we uit wat onze MDM methodiek inhoudt en waar we soortgelijke projecten hebben uitgevoerd. Vervolgens passen we ons voorstel verder aan, zodat deze zoveel mogelijk aansluit bij de wensen van de klant. Het is een leuk traject, want alle drie de talen die ik beheers worden hier gevraagd, namelijk Engels, Turks en Nederlands.

12:00
De tijd vliegt voorbij in de ochtend, samen met een aantal andere collega’s gaan we lunchen. Meestal praten we over koetjes en kalfjes tijdens de lunch. Na de lunch heb ik een afspraak met een collega om mijn activiteiten voor de MDM community door te nemen. Een doel hierbij is het gemakkelijker vindbaar maken van onze MDM community via social media, zowel intern als extern. We willen hiervoor onze onderlinge accounts beter inrichten en op elkaar afstemmen.

14:30
De aantekeningen die ik heb gemaakt van de meeting in de ochtend werk ik uit in het voorstel. Vervolgens loop ik nog een keer door de presentatie heen om te controleren op consistentie. Als laatste schrijf ik nog een email met daarbij een nieuwe versie van het voorstel richting Deloitte Turkije. Nu is het wachten op hun input en dan kan het voorstel naar de klant. Ook zijn er interne administratieve werkzaamheden die moeten worden uitgevoerd. Ik zet alvast in mijn agenda welke belangrijke activiteiten ik de volgende week moet uitvoeren. Aan het einde van de werkweek is er de vrijdagmiddagborrel in het Consulting Café. Hier wordt meestal de “win of the week” bekendgemaakt en kun je met collega’s bijpraten over werk en/of privé, met een drankje en kleine hapjes.

18:00
Eenmaal thuis ontferm ik me over de kinderen zodat mijn vrouw kan koken, we spreken de dag door met de kinderen. Een uur later zitten we in de woonkamer en meestal wil mijn zoon van 3,5 jaar ravotten met mij, en ik ga er bijna altijd op in. Mijn dochter is dan bezig met haar kleurpotloden of iets anders, tussendoor help ik haar ook hiermee. En voor het slapen gaan, hebben we het avondritueeltje: 1-speelgoed opruimen, 2-tanden poetsen, 3-verhaaltje voorlezen, en 4-slapen. Ik loop naar de schuur om de bakfiets gereed te maken voor komend weekend, want het wordt mooi weer. Ik leef en woon vlakbij de Drunense Duinen (“Brabantse Sahara”). Er zijn veel fiets- en wandelmogelijkheden in mijn omgeving, ik vind het fijn wonen hier met mijn gezin.

21:00
Als eenmaal de kinderen op bed liggen en het meeste opgeruimd is, huren we een online film met de app Pathé Thuis vanuit onze TV. Dit is makkelijk en snel. Al met al een geslaagde dag.

Ismail Vurel

Senior Consultant - Technology

Senior Consultant bij Technology, en werkzaam bij Deloitte sinds 2011. Ik adviseer klanten op het gebied van Master Data Management, en ga de uitdaging aan hun data problemen op te lossen. Ik woon in hartje Brabant in het dorpje Nieuwkuijk en ben graag bezig met zaalsporten in mijn vrije tijd.

Innovare – een ‘’werk’’ woord

  • Anne Aantjes
  • 17 april 2013
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven