Dagen als deze!

  • Ronald van Etten
  • 28 februari 2013

Het jaarlijkse Consulting ski-uitje heeft de gemoederen sinds ongeveer augustus 2012 bezig gehouden. Het vroegste moment van de dag waarop iemand erover begon is in de aanloop naar het event zelf steeds scherper bijgesteld. In december was het eerste moment waarop er iemand over skiën begon tot 09:34 uur bijgesteld, na een gezellig avondje oefenen in Zoetermeer. Natuurlijk is er ook dit jaar weer een officieuze playlist uitgegeven om de rit naar Hinterglemm dragelijker te maken. Aan de collega’s de keuze om de liedjes bij elkaar te zoeken! Een dergelijke lijst is natuurlijk een ideale bron van blog-inspiratie, maar om nou over ‘Eisbären’ of ‘Tiefkühlpizza’ te schrijven is ook weer zo wat. ‘Tage wie diese’ biedt gelukkig al iets meer perspectief voor een blog: ‘A typical day at the office’.

Ochtend

Bij het ontwaken met zacht vogelgefluit schiet mijn energiepijl omhoog door alleen nog maar naar het koffiezetapparaat te kijken. Ook vandaag gewoon weer de koffie overslaan, energie genoeg! Na een vlugge nieuwjaarsduik-oefening onder de koude douche, snel de kleren aan en rond 07:30 de A13 op richting Amstelveen. Daar aangekomen, allereerst maar eens een paar glazen water halen om nieuwe inspiratie op te doen voor het maken van online lesstof. In het begin van het fiscale jaar is er voor gekozen om de training ‘EA Fundamentals’ toe te voegen aan het persoonlijke plan. Helaas stond deze pas voor de tweede helft van het jaar op de planning waardoor hij nog afgemaakt moest worden. Dit biedt natuurlijk een ideale mogelijkheid; welke manier is er immers beter om de stof onder de knie te krijgen dan er zelf bij te helpen om er een vorm aan te geven? In lijn met het motto ‘Altijd ja zeggen en overal bij zijn!’ op naar Learning voor een instructie en aan de slag met PowerPoint!

Middag

Rond 11:00 begint de maag al redelijk aandacht te trekken. Helaas is het vandaag geen free-fruit-Friday, dus maar uitkijken naar de dagelijkse trip naar de kantine net voor 12:00, om de gezonde shot van de dag te halen. Goed en wel gesetteld gaat de telefoon, hoe lang het moet duren om in Utrecht te komen voor hulp bij crisismanagement. De gezellige lunch wordt dus omgebouwd naar een lunchpakketje voor onderweg, op naar de Punto! Een half uurtje sturen later, om 12:45, een eerste uitleg van de uitdaging ontvangen: er is bij een van onze opdrachtgevers een grondig probleem opgetreden bij de datamigratie naar een nieuw datacentrum. Aan het team de schone taak te onderzoeken wat er precies gebeurd is met welke data en hoe dit te herstellen is. Een middagje hectiek is genoeg om nog meer uit te kijken naar de twee opvolgende dagen, kerst!

Avond

Een korte trip van Utrecht naar de Beemster verder is het dan eindelijk Kerst, de tijd van rust, lekker eten en gezelligheid. Helaas geldt dat niet voor het data-herstel-team. Gedurende de Kerstdagen wordt de data natuurlijk nauwelijks gebruikt. Dit biedt dus de uitgelezen mogelijkheid om een en ander recht te trekken zonder dat gebruikers voor nieuwe uitdagingen zorgen. ’s Avonds rond 20:00 tijdens een vluchtige blik door de mail op de iPhone wordt de aandacht getrokken door een verzoek op ‘need to know’ basis: ‘Wanneer kan er een key-logger opgeleverd worden die muisbewegingen en toetsaanslagen bijhoudt?’. De wijze les ‘Altijd ja zeggen’ van collega’s in India komt hier dan ook wederom prima van pas; nog even een uurtje spenderen in de programmeeromgeving met duistere doelstellingen. De ietwat roestige kennis van de Windows hacks is dan toch eindelijk in de professionele sfeer uitermate nuttig geweest om rond 21:15 een keylogger op te kunnen leveren met vermelding ‘no questions asked’.

Ronald van Etten

Consultant

Afgestudeerd informatie architect @TUDelft ǀ Enterprise Architecture ǀ Kan moeilijk kiezen, vooral niet tussen Ajax en AZ, maar Barcelona staat op nummer 1 ǀ Heeft een van de weinige rustmomenten tijdens het autorijden ǀ Zoekt graag het randje op van wat toelaatbaar is ǀ Schroomt vooral niet om een weloverwogen mening te uiten ǀ Is zeker niet vies van slechte woordgrappen

Terugblik op de Landelijke Introductie Dag

  • Daan Wildeboer
  • 21 februari 2013
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven