Data analytics: oog voor de klant én toekomst

  • Machiel Westerdijk
  • 23 mei 2012

Oog op de toekomst 
Deloitte Innovation B.V. is het kloppende hart binnen Deloitte waar nieuwe diensten en producten worden ontwikkeld, die het  verschil gaan maken in de toekomst. Vanuit de behoefte van de klanten ontwikkelen we met onze eigen mensen en resources producten om hun concurrerende positie te verscherpen. Uiteraard is het voor een Deloitte een manier om zich te onderscheiden van andere professionele dienstverleners.

Met data analytics richten we ons op de behoefte van onze klanten om sneller en scherper te beslissen op basis van steeds meer en complexere informatie. We ontwikkelen structurele oplossingen voor de business vraagstukken van onze klanten door de krachten van data, slimme analyse en inhoudelijke business expertise te combineren. Dit vraagt om diepe kennis van de marktsectoren, brede functionele kennis op gebieden als risk & compliance, tax, marketing, supply chain of finance en de beheersing van analytische technologie. Precies die gebieden waar Deloitte goed in is.

Twee vakgebieden komen samen 
Data analytics behelst enerzijds het gebied van data en informatie management, gericht op het verzamelen, combineren en opslaan van gegevens en het opleveren van databases met voor de business relevante informatie. Anderzijds het analytics vakgebied wat gericht is op het trekken van relevante beslissingsondersteunende conclusies op basis van de data zoals het inzichtelijk maken van complexe data in begrijpelijke afbeeldingen (grafieken, histogrammen) en het opsporen van verbanden en relaties om voorspellende inzichten te bieden. Het laatste gebeurt vooral met statistische en data mining methoden.

Deloitte heeft al vele indrukwekkende resultaten geboekt met data analytics. Bijvoorbeeld door analyse van financiële data waar op het meest gedetailleerde niveau naar factuurstromen en boekingen kijken en daarin met slimme algoritmen de patronen te herkennen hebben we voor klanten vele miljoenen Euro’s aan kosten kunnen besparen en hebben we veel gerichter controles kunnen uitvoeren. In de gezondheidszorg hebben we door analyse van patiënt data behandelprocessen verbeterd in termen van kwaliteit en doorlooptijd.

Breng jij onze klanten naar een hoger niveau?
Wij bouwen aan een Analytics Innovation club die succesvolle innovaties in de markt zet waar klanten ongeëvenaarde toegevoegde waarde mee behalen. Wij zoeken innovatieve kandidaten die goed zijn in hun vak en affiniteit hebben met business vraagstukken. Die goed kunnen werken in teamverband, communicatief zijn ingesteld en pragmatisch resultaat gericht zijn. Door de juiste beslissingen en afwegingen te maken worden de klanten niet alleen beter geïnformeerd maar lopen ze ook mijlen vooruit op hun concurrentie. En daar doen we het voor.
 

Geïnteresseerd geraakt? Join the team en reageer op één van onderstaande vacatures!
 

Business intelligence developer achitect 
In deze rol werk je aan de ontwikkeling van een centraal dataplatform voor analytische business oplossingen en ben je verantwoordelijk voor het opleveren en beheren van datamarts aan de business. Hier speelt innovatie met technologieën zoals ontologiën, big data oplossingen en SaaS modellen een belangrijke rol.

Business intelligence developer 
In deze rol werk je aan het realiseren van oplossingen voor data extractie en metadata management en zal je werken aan de integratie van vele soorten databases.Daarnaast ontwikkel je data marts voor specifieke business toepassingen.

SSIS programmeur bij Innovation
Voor het ontwikkelen van analytische oplossingen en het verder uitbouwen van ons dataplatform zijn we op zoek naar een SSIS Programmeur. In deze rol werk je aan het realiseren van oplossingen voor ETL en metadata management en zal je werken aan de integratie van vele soorten databases. Daarnaast ontwikkel je data marts voor specifieke business toepassingen.

Machiel Westerdijk

Director

Machiel Westerdijk leads Analytics Innovation in Deloitte Netherlands. He has 15 years experience in the fields of data mining and advanced analytics where he worked in business consultancy and in academic research. Machiel lives with his wife and son in the Dutch `central lake area’ of Loosdrecht. He loves photography, skiing and mountain biking.

Afstuderen bij Deloitte – informeel & professioneel

  • Marlous Krikhaar
  • 18 mei 2012
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven