Data-driven corporate venturing advisory

  • Tim de Rooij
  • 22 januari 2016

Corporate venturing is terug als strategisch item op de agenda van menig multinational. Dit is goed nieuws, want de Fast Ventures propositie is hier specifiek op gericht. Fast Ventures biedt een methodologische aanpak voor het vormgeven en uitvoeren van een corporate venturing strategie van grote bedrijven, waarin onze start-up database, zoek-technologie en online platform (live in beta versie) een sleutelrol spelen.

In oktober 2014 ben ik bij Fast Ventures betrokken geraakt, eigenlijk tijdens de laatste fase van het incubation programma van Deloitte Innovation. Fast Ventures zat toen nog heerlijk obscuur in de library van Deloitte’s oude kantoor op Sloterdijk. Dit was natuurlijk behoorlijk brak vergeleken met het nieuwe kantoor The Edge, maar het ‘gehackte’ kantoor in de bibliotheek ademde wel een start-up vibe. En een start-up is Fast Ventures nog steeds. Sinds juni 2015 is het Fast Ventures team en haar minimum viable product (of MVP) ondergebracht bij Financial Advisory Services, waar het onderdeel is geworden van de Corporate Venturing Advisory practice. De samenvoeging van een start-up team met een nette maar toch wat ietwat casual kledingstijl en het corporate finance team waar de Italiaanse tailleur zijn jaaromzet behaalt is toch interessant. Terugkijkend op de eerste zes maanden is dit een succesvolle combinatie gebleken: de aanwezige kennis en ervaring (M&A deal executie, industrie research, etc.) en onze invalshoek sluiten erg goed op elkaar aan.

De projecten die wij vanuit Fast Ventures doen hebben een internationaal karakter en kenmerken zich door multidisciplinaire teams. We werkten al samen met Deloitte UK, Deloitte Germany en Deloitte Finland en binnen Deloitte NL met andere teams zoals Growth Services van Deloitte Consulting. Dit geeft ook aan wat ons werk zo mooi maakt; we zijn in de lead of worden binnengeschoven als specialist team en werken samen met verschillende experts binnen Deloitte Global. De thema’s van onze projecten variëren van Internet of Things toepassingen in smart cities, cognitieve technologieën (kunstmatige intelligentie) in Healthcare tot autonomous vehicles in de transport industrie.

Schaalbaarheid van onze propositie is een belangrijk punt in ons ontwikkelplan, Fast Ventures heeft de ambitie een global offering te worden. Om dit te bereiken zal de komende periode veel aandacht worden gegeven aan het verder ontwikkelen van het online platform en het efficiënt creëren van relevante content. Hiervoor zullen we nieuwe mensen aan moeten trekken die ons team komen versterken en helpen om technologie trends en ecosystemen in kaart te brengen en waarbij het identificeren van relevante start-ups een centraal doel is.

Door de regels heen is het denk ik wel duidelijk dat Fast Ventures gedreven wordt door positieve energie, de drang om vooruit te gaan en te groeien. Zowel in het ontwikkelen van onze dienstverlening en product, als in de thema’s waarmee we dagelijks bezig zijn en natuurlijk in de vraagstukken van onze klanten.

Erg bijzonder om hier een onderdeel van te mogen zijn!

 

TIP: bekijk ook de vacature voor een Tech-minded werkstudent Fast Ventures.

Tim de Rooij

Consultant

Tim is part of the Deloitte Fast Ventures team and a tech-venture enthusiast. He was also part of the team that researched 400,000 startups on success factors, known as “the Scale-up Study”. Prior to Fast Ventures, Tim worked as an analyst at a corporate finance boutique focused on structuring, issuing and listing SME bonds. Tim holds an MSc in Financial Management and an LLM in Finance and Law. Tim works for several corporate clients and is active as startup coach.

Deloitte in control

  • Nathalie Pelt
  • 20 januari 2016
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven