De 4 kwaliteiten van een secretaresse

  • Laura Kromer
  • 29 december 2019
Laura

In vrijwel elke functiebeschrijving voor secretaresses, lees je de woorden 'moet een teamspeler zijn'. Het is misschien cliché, maar het is toch ook écht een onmisbare vaardigheid! Als secretaresse stemmen we namelijk onze werkzaamheden af op die van onze leidinggevenden en onze organisatie. We werken samen met mensen uit alle delen en lagen van het bedrijf en we zijn onderdeel van een groot team. Ik vertel graag meer over de vaardigheden die je nodig hebt om als secretaresse een goede teamspeler te zijn.

1. Teamwork makes the dream work

Secretaresses hebben het beste voor met iedereen en zorgen ervoor dat het werk van senior managers, partners en directors soepel verloopt. Empathie en samenwerken zijn belangrijke begrippen en essentieel in ons vak. Doordat we constant met verschillende mensen werken, zijn deze kwaliteiten nodig om projecten vooruit te helpen en gemeenschappelijke doelen te bereiken.

Jij bent de brug tussen alle niveaus in de organisatie.

2. Communicatie is key

Communiceren is iets wat we instinctief doen, niet teveel bij nadenken en constant doen met het team en de mensen om ons heen. De juiste woorden en toon kiezen, proactief luisteren en de boodschap écht overbrengen, zijn vaardigheden die we blijven verbeteren. Met zoveel nieuwe manieren om te communiceren met onze partners en ons team, leren secretaresses op welke manier ze het beste contact kunnen houden en hoe en wanneer ze die vorm van communicatie zo efficiënt mogelijk kunnen inzetten.

3. Flexibiliteit bij vernieuwingen

Bij een grote organisatie als Deloitte zijn we constant in beweging. Dit vergt een flinke dosis flexibiliteit. Je moet openstaan voor veranderingen en nieuwe ontwikkelingen. Er vinden veel veranderingen plaats en daar moeten wij natuurlijk in meegaan. En dat is leuk, want zo blijft het werk ook niet eentonig!

4. Een betrouwbare collega

Als secretaresse is het belangrijk om een goede relatie op te bouwen met je leidinggevende en de collega’s die jij ondersteunt. Je beheert tenslotte wel hun agenda’s. Jij bent de brug tussen alle niveaus. Partners en de rest van de werknemers moeten erop kunnen vertrouwen dat je weet wat je doet. Als je dit goed doet, worden jouw taken een stuk eenvoudiger.

Bij Deloitte zijn enthousiaste Secretaresses altijd welkom. Lijkt het jou wat? Dan nodig ik je uit om te solliciteren en wie weet worden wij binnenkort collega’s!

Laura Kromer

Executive Assistant – Risk Advisory – Digital Risk Solutions

Hi, mijn naam is Laura. Ik ben al 3 jaar werkzaam binnen Deloitte. Vanwege mijn Hotelschool opleiding en werkervaring was het een hele nieuwe ervaring om in een groot kantoor te werken zoals Deloitte. Ik heb geen spijt van de overstap die ik heb gemaakt. Mijn kenmerken zoals planner, proactief, flexibel, gestructureerd en organisatorisch komen hier binnen Deloitte goed tot hun recht. Gedreven mensen, geweldige evenementen en jong team is zeker een hoogtepunt in de sfeer binnen Deloitte!

How I helped organizing a Tech Festival as a working student

  • Natalia Szymanska
  • 18 december 2019
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven