De balans na 150 dagen bij Deloitte

  • Henk de Ruiter
  • 18 mei 2017
Henk

1 november 2016. Na een lang dienstverband, eindelijk de eerste werkdag bij Deloitte. Opwinding en spanning wisselen elkaar af als ik in de trein naar Rotterdam zit, voor de landelijke onboarding-dag. Ik heb vol overtuiging gekozen voor het werken bij Deloitte, maar de keuze heeft me ook wel wat moeite gekost. Ik was onderdeel van een organisatie, waar ik veel mensen kende. Hoe gaat dat veranderen in een rol als consultant bij Deloitte? Inmiddels ben ik 150 dagen in dienst bij Deloitte. Tijd om de balans op te maken.

De Deloitte cultuur

Iedereen wil graag presteren voor de klanten waar hij of zij voor werkt, dat was geen verrassing. Ik werd oprecht verrast door de cultuur tussen de collega’s. Ondanks het feit dat iedereen wil ‘scoren’, heb ik gemerkt dat de collega’s elkaar altijd willen helpen. Bijvoorbeeld door samen een offerte te schrijven of door een pitch voor te bereiden. Deloitte is een competitieve organisatie, opdrachten komen immers niet vanzelf binnen. Het mooie is dat we met zijn allen, als team, competitief zijn en niet zozeer onderling. Dat zorgt voor een fijne spanning in de sfeer en dat prikkelt me iedere dag om het beste uit mezelf te halen.

Work hard, play hard

Het is hard werken bij Deloitte. In de eerste plaats werk ik voor mijn klanten. Naast het werk dat we doen voor onze klanten, draag ik bij aan de ontwikkeling van het team binnen Deloitte en volg ik vakinhoudelijke trainingen. Na 150 dagen bij Deloitte werk ik meer uren dan in mijn vorige job. En toch voelt de belasting minder zwaar. Klinkt gek? Ik vind het inspirerend om met collega’s te werken die heel goed zijn in hun vakgebied. Werken voelt daardoor vaak niet als werken. Daarbij komt dat we niet alleen samen hard werken, maar ook hard ontspannen. Bijvoorbeeld op de jaarlijkse ski-trip of tijdens de borrel op vrijdagmiddag.

Afwisselende klanten

Ik heb er voor gekozen om te focussen op analytics in de publieke sector. Ik kom hierdoor in contact met veel klanten van Deloitte in de publieke sector. Het is mooi om veel verschillende organisaties te mogen zien en om met hen te spreken over de uitdagingen die zij ervaren. Ik vind het inspirerend om te merken welke impact ik kan maken met de ervaring die ik heb en met de kennis van de collega’s om me heen. Het is gaaf om onze klanten echt voorruit te helpen in hun reis om een Insight Driven Organization te worden.

Conclusie

Mijn conclusie: De overstap naar Deloitte bevalt me uitstekend. Hoewel ik ‘slechts’ 150 dagen bij Deloitte werk, heb ik het gevoel dat ik echt onderdeel uitmaak van de Deloitte-familie. Veel van mijn vooroordelen over het werken in de consultancy vallen best mee als je onderdeel bent van de organisatie. Met de kennis van nu, snap ik bijna niet waarom ik er toch best lang over moest nadenken. Ik wens iedereen een loopbaan bij Deloitte toe. Wil je meer weten? Bel, app, mail me gerust. Ik praat graag met je over mijn ervaringen.

Henk de Ruiter

Manager Analytics and Information Management

Henk de Ruiter (1982), is a manager within the Analytics and Information Management service line. He achieved his MBA at the Nyenrode Business University and has mainly been active in the Public sector. In recent years, he has focused on working with data to improve the performance of organizations within the Public sector. Henk operates on a strategic, tactical and operational level. His passion is to deploy analytics to better serve civilians and help in creating a more functional society.

Bring your mom to work day: moeders met impact!

  • 14 mei 2017
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven