De belangrijkste post in de jaarrekening?

  • Bas Naarding
  • 14 oktober 2013

“Wat is de belangrijkste post in de jaarrekening?”, was een van de vragen tijdens mijn sollicitatiegesprek. En daar zat ik, onervaren, tegenover twee managers en zonder een direct antwoord…en dan…

Uitdaging! Nee, dit is niet het antwoord op bovenstaande vraag, maar uitdaging zocht en vond ik wel binnen Deloitte. Op elke vraag is wat mij betreft een antwoord, het is aan jou dit te vinden en er vervolgens iets mee te doen. Uitdaging vind je binnen Deloitte zeker, ieder op zijn eigen niveau.

Maargoed, uitdaging is natuurlijk niet het enige wat je zoekt. Vragen als ”waar moet ik beginnen en wat wil ik?”, stelde ik mijzelf twee jaar geleden ook. Na afronding van mijn HBO Management, Economie en Recht en daarna een bedrijfseconomisch/accountancy schakeljaar, was ik overtuigd dat mijn toekomst in de accountancy lag.

Mijn startpunt is Deloitte geworden. Twee jaar geleden zat ik aan de overkant van de tafel, waarna mijn uitdaging begon: de onvergetelijke introductiecursus waar je veel collega’s leert kennen die evenals jij net gestart zijn. Het leuke hiervan vind ik dat je niet alleen collega’s van je eigen kantoor leert kennen, maar ook van kantoren elders in Nederland. Op diverse cursusdagen, borrels en activiteiten, zoals bijvoorbeeld zaalvoetbal, kom je deze en andere collega’s weer tegen. Er zijn dus veel momenten om nieuwe collega’s te leren kennen en met bekende collega’s vanuit andere kantoren bij te praten.

Naast o.a. de leuke borrels en zaalvoetbaltoernooien, moet er natuurlijk ook gewerkt worden. In teamverband worden de werkzaamheden tijdens interim- en jaarrekeningcontroles uitgevoerd. Een week is voor mij nooit hetzelfde. Naast dat de teamsamenstelling tijdens iedere controle anders is, is ook iedere klant anders. Jaarlijks controleer ik klanten uiteenlopend van handelsondernemingen tot zorginstellingen en van gemeenten tot hotels. Dit maakt en houdt het werk zeer uitdagend en interessant. Deloitte biedt deze ruimte zodat je veel ervaring kunt opdoen en een goede keus kunt maken in welke sector(en) je wilt doorgroeien.

Ook de werkzaamheden bieden uitdaging. Het eerste halfjaar heb ik met name veel uitleg en hulp gekregen, waarna ik eind eerste jaar diverse posten zelf kon controleren. Hierdoor kon ik in het tweede jaar nieuwe collega’s begeleiden en zelf mijn werkzaamheden uitbreiden. Naast collega’s die je (op weg) helpen, biedt de combinatie werken en studeren mij ook toegevoegde waarde in mijn werkzaamheden.

Tijd voor ontspanning naast het werk is er ook. Mijn ontspanning haal ik vooral uit sportieve activiteiten, zoals fitness, wielrennen en mountainbiken en gezelligheid met vrienden en collega’s. Even lekker je gedachten ergens anders op richten, geeft vervolgens weer een optimale focus tijdens het werk!

Dit alles biedt mij de uitdaging en de werkomgeving die ik zoek en de mogelijkheden mijn doelen te bereiken. En voor wat betreft de belangrijkste post in de jaarrekening…zoek jouw uitdaging en deel deze met een van mijn collega’s!

Bas Naarding

Staff - Audit

Mijn naam is Bas Naarding, 25 jaar en vanaf september 2011 werkzaam bij Deloitte in Arnhem. Daarnaast studeer ik aan Nyenrode, waar ik in de zomer 2014 mijn master in Accountancy zal behalen. Als Staff begeleid ik nieuwe collega’s en voer ik controlewerkzaamheden uit bij cliënten in diverse sectoren.

Waarom Friezen in Rotterdam komen traplopen

  • Eelke-Jan Jongsma
  • 10 oktober 2013
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven