De Beroependagen, een verhelderende oriëntatie op de arbeidsmarkt

  • Mila Harmelink
  • 01 september 2011

De Beroependagen staan weer voor de deur. Een jaarlijks event, dat georganiseerd wordt door de Financiële Studievereniging Amsterdam (FSA) en de Vereniging Studenten Actuariaat en Econometrie & Operationele Research (VSAE). Ook Deloitte zal hier dit jaar aanwezig zijn. In deze blog een terugblik op vorig jaar:  

Afgelopen jaar heb ik deelgenomen aan de Beroependagen. Tijdens dit jaarlijkse evenement komen studenten met een bedrijfskundige, economische en kwantitatieve achtergrond in contact met vele topbedrijven. Op dat moment zat ik in het tweede jaar van de kwantitatieve opleiding econometrie en was ik erg benieuwd naar de verschillende mogelijkheden op de arbeidsmarkt. ’s Ochtends begon ik met een workshop van een van de Big Four kantoren. Tijdens deze workshop kregen we een probleem voorgelegd en werd er van ons verwacht deze binnen een uur zo goed mogelijk op te lossen. Het voordeel van een workshop is dat je actief deelneemt, een goed beeld krijgt op welke vlakken het bedrijf zich bezig houdt en welke rol jij eventueel met je studie daar kunt vervullen. Samen met drie anderen hadden wij de workshop gewonnen en met een fles champagne rijker verlieten wij de workshop en was het tijd voor de lunch. Aangezien de beroependagen plaats vonden in het stijlvolle hotel The Grand kregen we dan ook een uitgebreide lunch.

Mijn programma werd ’s middags afgewisseld met bedrijfspresentaties. Tijdens de Beroependagen ben ik in totaal bij drie presentaties geweest. Gedurende zo’n presentatie wordt er in het kort verteld waar het bedrijf voor staat, wat het doet en welke mogelijkheden er zijn. Na afloop kun je een praatje maken met degene die de presentatie gegeven heeft en al je vragen stellen. Dit is echter ook mogelijk op de borrel die plaats vindt aan het einde van de middag. Hier kun je onder het genot van een hapje en een drankje de dag afsluiten. Tijdens de borrel lopen veel werknemers van de bedrijven rond en kun je op informele wijze toch nog even en in contact komen met het bedrijf waar jij graag zou willen werken. De Beroependagen heb ik afgesloten met een diner met een internationaal consultancybedrijf. Samen met andere studenten dineerden we met een aantal professionals. Er heerste een relaxte sfeer en je kon alles vragen over het bedrijf en hoe zij het er ervaren. Na het diner waren voor mij de Beroependagen afgelopen. Moe maar voldaan stapte ik op mijn fiets naar huis. Doordat ik met veel mensen gepraat heb en presentaties heb bijgewoond, ben ik er zeker achter gekomen welke bedrijven er bij mij passen en welke richting ik op wil. Het heeft mijn blik op mijn carrière pad zeker verhelderd.

De Beroependagen hebben mij zelfs zo aangesproken dat ik dit jaar in de commissie zit en momenteel erg druk ben met alle voorbereidingen van dit evenement. Mocht jij nu ook interesse hebben kijk dan even op onze site: www.beroependagen.nl en hopelijk zie ik jou dan 4 en 5 oktober in hotel Sofitel The Grand in Amsterdam!

Volg de Beroependagen ook op Twitter.

Meer informatie over Deloitte tijdens de Beroependagen vind je hier.

Mila Harmelink

Stundent UvA

Geschreven door Mila Harmelink (20), derdejaars studenten bachelor econometrie aan de UVA. Mila is binnen de Beroependagencommissie verantwoordelijk voor de promotie.

Deloitte & Facebook – Vind ik leuk.

  • Geertje van Keulen
  • 23 augustus 2011
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven