De Consulting Business Course: een ervaring om nooit te vergeten

  • Deloitte Nederland
  • 18 februari 2020
Deloitte

De Consulting Business Course is dé manier om kennis te maken met Consulting en de bedrijfscultuur van Deloitte. Mart van Zwienen schreef zich vorig jaar in voor de Business Course en heeft daar nog geen moment spijt van gehad! Hij vertelt ons hoe hij terugkijkt op deze ervaring.

1. Waarom heb jij je ingeschreven voor de Consulting Business Course?

Voor mij was het al duidelijk in welk veld van IT Consulting ik wilde werken. Van Deloitte wist ik dat zij hier een groot gerenommeerd team in hebben. Hierdoor was het voor mij vanaf het begin duidelijk welke partijen op mijn shortlist stonden om bij te gaan solliciteren. De Consulting Business Course was wat mij betreft de ideale manier om te ontdekken of er een match is met Deloitte Consulting. Aangezien ik al wist wat voor werk ik wilde doen, hoefde ik alleen nog te weten of de cultuur, sfeer en mensen van Deloitte bij mij pasten.

2. Hoe kijk je terug op de Business Course?

Met een enorme glimlach op mijn gezicht! Dit niet alleen omdat al vrij snel duidelijk werd dat ik Deloitte wilde solliciteren, maar vooral ook door iedereen die mee was. Er heerste constant een hele fijne sfeer, onder zowel de deelnemers als de facilitators, maar zelfs ook met de klant. Een gezonde afwisseling van ontspannen, samenwerken onder druk, feesten, genieten en lachen heeft gezorgd voor een hele fijne cocktail aan ervaringen!

"Het is belangrijk om de connectie te voelen met een bepaalde werkgever, en er is geen betere manier om hierachter te komen dan door mee te gaan op de Business Course."

3. Wat is je het meest bijgebleven van de Business Course?

De feestavond in Opium en alles wat daar aan vooraf ging. We hadden die avond te horen gekregen wie er de competitie had gewonnen van de deelnemers, nadat iedereen hard had geknald aan de case de dagen voorafgaand. Helaas grepen wij met ons groepje net naast de overwinning, maar dit mocht de pret niet drukken! Na met de hele groep een goede bodem te hebben gelegd aan het strand gingen we stoom afblazen in club Opium. Alle remmen gingen los en iedereen was blij dat de bus terug naar het hotel dit jaar wat later was geboekt dan andere jaren ;)

4. Wat heb je geleerd van de Business Course?

Van de Business Course heb ik first-hand meegekregen hoe Deloitte te werk gaat. Veel handvaten werden er in korte tijd aangereikt om de klantcase zo goed mogelijk te volbrengen. Hierdoor hebben we geleerd om onder druk en in korte tijd iets waardevols neer te zetten voor de klant. Maar het belangrijkste wat ik heb geleerd is de sfeer en cultuur die heerst bij Deloitte Consulting. Het was enorm goed om dit te kunnen proeven en ervaren tijdens de Business Course.

5. Wat zou je willen meegeven aan studenten?

Er zijn niet zoveel studenten die nu al weten in welk specifiek werkveld ze willen eindigen. Mocht je dat wel hebben: focus je dan op de werkgevers die hierin actief en gerenommeerd zijn. Desalniettemin zou ik voor alle studenten zeggen: ga op Business Course. Ongetwijfeld zul je met jouw studie bij meer dan één werkgever aan de slag kunnen gaan. En alle grote consultancy kantoren hebben een enorm scala aan afdelingen waar er gegarandeerd werk is dat bij jou past. Maar veel belangrijker is of jij de connectie voelt met een bepaalde werkgever, en er is geen betere manier om hierachter te komen dan door mee te gaan op de Business Course.

Deloitte Nederland

Een positieve terugblik op de Risk Advisory Business Course

  • Deloitte Nederland
  • 03 februari 2020
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven