De dag van een duaal student

  • Jaco van der Noll
  • 25 september 2013

Als duaal student werk ik 3 dagen per week, van maandag t/m woensdag, in de samenstelpraktijk bij Deloitte in Arnhem. Op donderdag en vrijdag volg ik college aan de Hogeschool van Utrecht. Veel studenten vragen zich af wat voor werkzaamheden je kunt verwachten als je als duaal student bij Deloitte in dienst treedt in de samenstelpraktijk. Om hier inzicht in te geven heb ik hieronder een werkdag van mijzelf beschreven.

8:00 – 8:15
Vandaag (woensdag) begint mijn werkdag, zoals altijd, rond 8 uur. Ik had geen last van files en het is dan nog rustig op kantoor, zodat ik eerst even de tijd heb om mijn mail te beantwoorden, social media te bekijken, even het nieuws lezen en, uiteraard, de eerste kop koffie van de dag te nuttigen. 

8:15 – 10:45
Dan is het tijd om echt te beginnen. Vandaag begin ik met de laatste check van een aantal maandelijkse managementrapportages voor verschillende supermarkten. Wat vaak wordt gedacht, is dat je als duaal-student continue administratie aan het boeken ben. Dit is toch echt niet zo, de meeste handelingen zijn geautomatiseerd en voor deze klus checken we voornamelijk of de automatische boekingen juist verwerkt zijn in de administratie. Nadat ik hier mee klaar ben, geef ik hem voor verzending aan de klantverantwoordelijke voor zijn oordeel.

10:45 – 12:00
De volgende afspraak voor vandaag is een zogeheten Pre-Engagement Meeting (kortweg: PEM). Deze PEM, met de opdrachtleider en tekeningsbevoegde, vindt plaats voor een samenstelopdracht van een middelbare school, waar ik volgende week met de opdrachtleider naar toe ga. Het doel van een PEM is om het met elkaar te hebben over wat de aandachtspunten zijn tijdens deze opdracht en wat de laatste ontwikkelingen zijn bij de klant. Door de PEM zorgen we er voor dat iedereen weet wat van hem/haar verwacht wordt en dat de opdracht efficiënt zal verlopen.

12:00 – 12:45
De belegde broodjes en verse smoothies staan te wachten, tijd voor de lunch! Met een groot deel van de afdeling gaan we met zijn allen lunchen beneden in onze nieuwe kantine.

12:45 – 15:30
Vanochtend heeft de partner van de afdeling een tweede lezing uitgevoerd op een conceptjaarbericht, welke ik aan het begin van deze week heb samengesteld. De op- en aanmerkingen die hij heeft kan ik nu verwerken en daarna kan ik dit conceptjaarbericht verzendklaar in het postboek leggen, dan weet ik zeker dat dit concept vandaag nog de deur uit gaat.

15:30 – 16:30
Tijdens het aanpassen van het conceptjaarbericht, kreeg ik de vraag van een collega of ik een tweetal aangiftes omzetbelasting wil voorbereiden. Het zijn vrij eenvoudige aangiftes en deze kan ik dus nog mooi, voordat ik weg ga, voorbereiden en ter controle aan hem teruggeven.

16:30 – 17:15
Voor mij was dit de laatste dag van de week. Ik loop dus nog even mijn postvakje en mail na, werk mijn planning bij en check wat er voor volgende week op de planning staat. Daarna loop ik nog even langs mijn collega’s om de status van andere klussen door te nemen. Dan wens ik iedereen (op een woensdag al!) een goed weekend en ga ik me weer richten op mijn studie.

Jaco van der Noll

Senior Assistent - Audit

Een ambitieuze, duaal studerende student Accountancy. Sinds mijn 19de werkzaam in de samenstelpraktijk bij Deloitte te Arnhem voor het MKB-segment. Studerend aan de Hogeschool Utrecht, bezig met mijn laatste studiejaar.

Deloitte Reaching Peaks 2013 - Voorbereiding is cruciaal!

  • Ronald van Etten
  • 23 september 2013
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven