De eerste stap

  • Jule Gosschalk
  • 24 juni 2013

Beste lezer,

Aangezien de studie Fiscaal Recht goed aansluit op de praktijk, is het een ideale combinatie om een fiscale bijbaan tijdens je studie te hebben. De theorie die je in de collegezalen tegenkomt, zie je daadwerkelijk tijdens kantooruren voorbij komen. Waarbij je in de praktijk leert dat niet alles zo nauw, of misschien wel nauwer, genomen dient te worden dan vanuit de collegezalen lijkt. Juist door deze wisselwerking ben ik zo vroeg mogelijk begonnen met het zoeken naar een werkstudentschap.

Na een periode van zowel veel in- als ontspanning, gedurende mijn LL.M. (Master of Laws graad) in Tax Law aan Boston University, kwam ik begin 2012 terug in Nederland met een rugzak vol nieuwe kennis over het Amerikaanse belastingsysteem. Het leek me intrigerend om deze kennis te kunnen combineren met die van het Nederlandse belastingsysteem. Om op zo’n internationaal vlak met belastingrecht te willen werken, kom je automatisch bij één van de grote belastingadvies kantoren uit. Ik heb zodoende een gerichte sollicitatie bij Deloitte gedaan en zat al snel met Han Kalfsbeek, partner van Cross Border Tax, Consumer Business, om de tafel. Deloitte heeft namelijk een Dutch desk in het kantoor van New York, waar dit team veel mee samenwerkt en ook geregeld mensen voor periodes van 1 tot 3 jaar naar uitzendt. Een unieke ervaring die je niet overal geboden wordt.

Ondanks dat ik als werkstudent slechts part time werkte, voelde ik mij al snel als full time member van het team opgenomen. Zo ging de jonge garde praktisch elke vrijdag na werktijd met elkaar borrelen om het weekend goed in te luidden. Ik had flexibele werkdagen, waardoor ik ook echt met hele projecten mee kon lopen, zodat ik niet alleen bij ondersteunende vraagstukken betrokken was. En als klapper op de vuurpijl moest en zou ik van het team mee gaan op het skiweekend.

Wat ik hiermee bedoel aan te geven is dat de toegankelijkheid van al je collega’s op kantoor erg laagdrempelig is. Er is sprake van een ‘open deur’-cultuur, waarbij je zelfs bij de partners gewoon naar binnen kunt lopen om je vragen te stellen of even een babbeltje te maken over de verrichtingen van Ajax in het afgelopen weekend.

Inmiddels is mijn werkstudentschap bij Cross Border Tax omgezet in een twee maanden durende scriptiestage, waarbij één van de directors uit het team mij helpt en begeleidt bij het schrijven van mijn scriptie. Je mag zodoende van alle voorzieningen binnen Deloitte gebruik maken, schrijft tijdens kantooruren je scriptie en krijgt nog een uitstekend salaris ook.

Indien bovenstaande jou aanspreekt en je graag nog meer over Deloitte te weten wilt komen, schroom dan niet om contact met mij op te nemen.

Met fiscale groet,

Jule Gosschalk

Jule Gosschalk

Werkstudent & Scriptiestagiair - Cross Border Tax

Ik ben in 2006 begonnen aan de studie Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Leiden en heb in 2009 de overstap gemaakt naar Fiscaal Recht. Mijn eerste fiscale werkgever was De Keijzer Nipius & Co, waar ik als werkstudent op de algemene praktijk zat. In 2011 heb ik voor 6 maanden een uitwisselingstraject gevolgd aan de Boston University voor de LL.M. in Tax Law en ben zodoende na terugkomst uit The States als werkstudent terechtgekomen bij de afdeling Cross Border Tax - Consumer Business van Deloitte. Per april is mij ook een scriptiestage op deze afdeling aangeboden.

De Thames was mijn nieuwe Amstel

  • Lisa Kroes
  • 20 juni 2013
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven