De gemeenschappelijke drijfveer? Succes!

  • Deloitte Nederland
  • 20 juli 2012
Deloitte

Drijfveren geven richting aan jouw gedrag en zijn van invloed op de keuzes die je maakt op de werkvloer. Het werkt in je voordeel wanneer je je bewust bent van wat jou drijft in je werk en waar je behoefte aan hebt in je werkomgeving. Een eenvoudige manier om hier inzicht in te krijgen is de drijfverentest. Vier collega’s vanuit verschillende functions gingen je voor en deden de drijfverentest.


Roderick Rijnja – Analyst Cross Border Tax, Rotterdam

Drijfveren?
Samenwerken en success.

Rol: De motivator
De motivator staat bekend om de positieve energie, die hij investeert in de samenwerking met anderen. De motivator koppelt de behoefte aan groei en verdieping aan de samenwerking met anderen. Hiermee weet hij anderen te betrekken en zaken gemeenschappelijk te maken.

“In mijn studententijd werd ik vaak bij commissies gevraagd, omdat ik groepen beter kan laten functioneren. Als analyst heb je niet onmiddellijk een leidinggevende rol waardoor het soms moeilijker lijkt deze rol op je te nemen. In de praktijk merk je juist dat je positieve energie en investering in een samenwerking ook nu al worden gewaardeerd. Daarnaast is het nuttig dat je hierdoor snel een groot en breed netwerk opbouwt. Daarnaast kan je de rol van motivator ook naast projecten oppakken. Bijvoorbeeld door met collega’s nevenactiviteiten te organiseren, zoals een landelijk evenement voor ‘Young Deloitte’; Leuk om te zien dat wat ik belangrijk vind in privé, ook op mijn werk naar voren komt!”
 

Jurgen Spieker – Consultant Pension Advisory, Amsterdam

Drijfveren?
Vrijheid en succes.

Rol: De ondernemer
Een ondernemer stelt zich vaak onafhankelijk van het team op. Een ondernemer brengt enthousiasme in het team en staat altijd open voor nieuwe mogelijkheden. Bevalt de richting van het team hem niet? Dan zal hij zich hier niet bij neerleggen, maar de anderen van zijn gelijk overtuigen.

“Vrijheid en verantwoordelijkheid zijn voor mij erg belangrijk in mijn werk. Binnen ons team krijg je dan ook veel vrijheid bij opdrachten, zowel inhoudelijk als bij de planning ervan. Hierbij horen uiteraard verantwoordelijkheden zoals een kritische blik op eigen werk en het managen van deadlines. Met deze vrijheid en verantwoordelijkheid verhoog je de kwaliteit van je werk en creëer je een steile leercurve, de basis voor een succesvolle carrière.”


Marieke Terpstra – Intern Consultant HRM, Amsterdam

Drijfveren?
Kwaliteit en succes.

Rol: De afmaker
Zaken regelen en organiseren centraal in de werkzaamheden van de afmaker. Hij of zij maakt afspraken concreet en neemt de verantwoordelijkheid voor het resultaat. De afmaker houdt van heldere afspraken en een duidelijk plan van aanpak.

“Ik heb absoluut een passie voor organiseren. In mijn rol als Campus Recruiter zie ik dit terug in de organisatie van evenementen zoals Inhousedagen en Bedrijvendagen. Voorafgaand aan een evenement schakel ik met diverse (interne) partijen over de reserveringen, vorm en inhoud van de dag. Ik ben iemand die graag gestructureerd te werk gaat en let op de details. Hiermee staat of valt een evenement. Ik ga altijd voor succes en de hoogst mogelijke kwaliteit. Met uiteraard als doel het boeien en binden van talent!”
 

Wing Lee - Manager Technology, Amstelveen

Drijfveren?
Samenwerken en succes.

Rol: De motivator
De motivator staat bekend om de positieve energie, die hij investeert in de samenwerking met anderen. De motivator koppelt de behoefte aan groei en verdieping aan de samenwerking met anderen. Hiermee weet hij anderen te betrekken en zaken gemeenschappelijk te maken.

“Ik haal mijn energie uit team work. Het samenwerken in een team naar een gezamenlijk eindresultaat is één van de facetten van het consultancy vak dat mij trekt. Binnen de teams probeer ik de sterke punten van een ieder te belichten en te benutten, maar probeer ik tevens ook de ruimte te creëren voor teamleden om zichzelf uit te dagen.”


Ben jij benieuwd naar jouw drijfveren? Doe hier de drijfverentest.

Deloitte Nederland

Het Pension Advisory peloton

  • Marijn Eland
  • 19 juli 2012
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven