De GRC inhousedag, de eerste stap in jouw carrière

  • Sara Teiken
  • 26 april 2017
Sara

Tijdens het afronden van mijn master Crisis & Security Management wilde ik graag nog wat praktijkervaring opdoen. Mijn studieachtergrond (BA in Internationale Betrekkingen in Groningen) was voornamelijk gericht op internationale publieke bestuurskunde. Doordat ik juist erg benieuwd was naar de werkzaamheden bij een groot internationaal bedrijf, ben ik mij verder en breder gaan oriënteren. Toen een studiegenoot over haar stage bij Deloitte Risk Advisory vertelde en mij op alle mogelijkheden wees, was ik meteen enthousiast!

Met een grote dosis enthousiasme heb ik me vervolgens ingeschreven om mee te doen aan de GRC Inhousedag (Governance, Risk en Compliance) van vorig jaar (2016). Naast dat ik op deze dag veel te weten ben gekomen over de mogelijkheden binnen Deloitte en specifiek het GRC team, was dit een zeer waardevolle voorbereiding op de sollicitatie procedure. Op de inhousedag krijg je een uitdagende en interessante casus. Daarnaast was er uitgebreid de mogelijkheid om het team te leren kennen. Ik kon op deze dag veel vragen stellen, waaronder over de match van mijn studieachtergrond in combinatie met de opdrachten die door GRC worden uitgevoerd.

Hoewel ik studies heb gedaan waar je breed wordt opgeleid, veel over de financiële, verzekerings-, corporate of pensioenenwereld leer je niet. Zoals Rinske al onderstreepte in haar blog, kwam ik er juist op de Inhousedag achter dat de kwaliteiten die je als persoon al bezit, en erbij wilt leren, eigenlijk belangrijker zijn dan het beheersen van deze specifieke stof. De kennis die ik tot nu toe vervaardigd heb, heb ik voornamelijk geleerd door te doen.

Inmiddels ben ik sinds september 2016 werkzaam als werkstudent binnen het GRC team. Zo heb ik kunnen ervaren dat het leren in de praktijk iets is dat erg wordt gestimuleerd bij Deloitte. Governance, Risk en Compliance kan een breed begrip zijn, maar als werkstudent krijg je juist de kans om verschillende opdrachten te zien en te kijken waar je talenten en interesses liggen. Zo heb ik bijvoorbeeld al mogen samen werken met een multidisciplinair team bij een hele interessante klant. Daarbij worden er vanuit Deloitte vele mogelijkheden geboden om extra learning activities te volgen, zoals algemene powerpoint en excel skills, maar ook verdiepende cursussen die dieper op onderwerpen zoals Compliance en Risk in gaan.

De algemene sfeer binnen ons team, en de andere collega’s met wie je samenwerkt, is ontzettend goed. Professioneel staat iedereen voor je klaar en helpt je graag in het leerproces. Daarnaast is het team jong en zijn er ook altijd collega’s in voor een gezellige vrijdagmiddag borrel waarop je elkaar goed kunt leren kennen. Naast een uitdagende werkomgeving is het voor mij erg belangrijk om continu te kunnen blijven leren, iets dat ik beide zeker heb gevonden tijdens mijn werkstudentschap bij Deloitte!

Sara Teiken

Werkstudent Governance, Risk & Compliance

Sara is in september 2016 bij Deloitte Governance, Risk & Compliance komen werken als werkstudent. Na haar deelname aan de inhousedag in mei 2016 heeft Sara besloten te solliciteren en met succes. Momenteel is Sara, naast haar werkstudentschap, haar Master aan het afronden. Het bewijs dat studeren en werken een prima combinatie is!

Jasper over Deloitte Legal: “De samenwerking met collega’s uit het buitenland maakt mijn werk nóg interessanter”

  • Jasper Hendriks
  • 24 april 2017
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven