De groene punt

  • Ida Sanders
  • 03 februari 2011

Waar staat de groene punt in het Deloitte logo voor? Inspiratie, betrokkenheid, innovatie, duurzaamheid? Volgens mij is het maar net wat jou aanspreekt. Een aantal weken geleden kwam ik die grote groene punt ineens tegen op een bushokje ergens in het zuiden des lands. De poster was onderdeel van een advertentiecampagne over duurzaamheid. Als dienstverlener voor vele multinationals staat dit onderwerp bij Deloitte hoog op de agenda. Maar als we andere bedrijven adviseren over duurzaamheid moeten we ook een blik op onszelf werpen.

Organisatie-breed zal het allemaal vast wel goed zitten met dat duurzaamheidsbeleid, maar hoe zit het op individueel niveau? Als dienstverlener zit onze kracht tenslotte in de mensen die bij onze klanten aan de slag gaan. Hoe duurzaam zijn al deze medewerkers? En gaat dit niet verder dan de werkvloer?

 Een aantal jaar geleden liep ik stage bij een groot chemisch bedrijf. Binnen deze sector staat veiligheid bovenaan de agenda. Men verlangt van de medewerkers niet alleen dat zij in de fabriek veiligheidsschoenen en een helm dragen, maar ook dat ze een gordel dragen bij het naar huis rijden. Bij het chemische bedrijf gaat men zelfs nog een stap verder; ook als je thuis gaat klussen wordt je geacht 2 keer na te denken voordat je op een wankel keukentrapje stapt.

Duurzaamheid is in mijn ogen net zoiets als veiligheid; alleen met het creëren van de juiste mindset kunnen we als Deloitte en als samenleving echt duurzaam worden. Wie op kantoor gewend raakt aan dubbelzijdig printen zal dit thuis wellicht ook doen. En wie thuis bereid is extra moeite te doen om papier van restafval te scheiden is daar op kantoor ook sneller toe geneigd.

Moeten we dan ook de auto laten staan en via een conference call zaken doen met onze klanten? Of ondermijnt dit het opbouwen van een wederzijdse vertrouwensrelatie? Wellicht ook één van de kernwaarden die we communiceren via de groene punt. Duurzaamheid is nog niet zo simpel, maar als we er met zijn allen over nadenken gaan we vast de goede kant op!

Ida Sanders

Senior Consultant Supply Chain Strategy

Ida Sanders werkt als voor Deloitte Consulting in Amstelveen en is actief binnen de serviceline Supply Chain Strategy.

En veel succes met je sollicitatie!

  • Deloitte Nederland
  • 17 januari 2011
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven