De Ideale Bijbaan: dat belooft wat!

  • Sophie Hereijgers
  • 15 juli 2013

In mijn derde bachelorjaar besloot ik dat ik meer wilde. De collegezalen kende ik inmiddels wel en ik wilde graag zien wat mij in de toekomst te wachten stond. In mijn zoektocht naar een nieuwe uitdaging kwam ik de Ideale Bijbaan tegen. Een bijbaan waarbij je gedurende 1 jaar, 1 dag in de week, op 5 verschillende afdelingen kennismaakt met de fiscale adviespraktijk. Dat belooft wat! De keuze om te solliciteren was dan ook snel gemaakt. Ik vond het super om uiteindelijk het telefoontje te mogen ontvangen met de boodschap dat ik was aangenomen. Ondertussen zijn we een paar maanden verder. Ik krijg vaak de vraag of deze bijbaan daadwerkelijk zo ideaal is. Belofte maakt immers schuld, zullen we maar zeggen.

Voordat het echte werk kon beginnen, vond er ter nadere kennismaking met Deloitte en de andere Ideale Bijbaners een kick-off plaats. Door deze dag voelde ik mij vooral zeer welkom en keek ik nog meer uit naar mijn eerste werkdag. Die startte een week later in Breda op de afdeling Indirect Tax. Ik moet toegeven dat ik toch wel enigszins gespannen het kantoor binnenstapte. Deze spanning viel weg toen ik eenmaal kennis had gemaakt met mijn collega’s. Zij hebben er voor mij een geslaagde periode van gemaakt. Zo zorgden ze voor afwisselende opdrachten, hielpen ze mij goed verder bij vragen en bovenal heerste er gewoon een hele fijne (werk)sfeer. De dagen zijn voorbij gevlogen en voor ik het wist was de eerste periode afgelopen.

Ondertussen zitten de eerste werkdagen van de tweede periode er alweer op. Ik ben nog steeds in Breda te vinden, maar deze keer bij de afdeling Cross Border Tax. Ook nu is mijn eerste indruk erg positief en valt mij op hoe gemakkelijk je in het team wordt opgenomen. Het belooft dus wederom een geslaagde periode te worden.

Ik kan niet anders zeggen dan dat deze bijbaan daadwerkelijk ideaal is. Ik leer Deloitte, de fiscale adviespraktijk en mijzelf beter kennen. De Ideale Bijbaan vormt daarmee een welkome aanvulling op mijn studie. Door het werken op de verschillende afdelingen krijg ik de kans om te ontdekken met welk fiscaal vakgebied ik de spreekwoordelijke klik heb. Ik ben benieuwd naar wat mij de komende tijd nog meer te wachten staat. Het ziet er in ieder geval veelbelovend uit!

Sophie Hereijgers

Ideale Bijbaner

Sophie studeert Fiscaal Recht aan Tilburg University. Eén dag per week is zij werkzaam als Ideale Bijbaner bij Deloitte Tax.

Roll-out van een megaproject in 14 verschillende landen

  • Jeroen Panken
  • 11 juli 2013
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven