De Ideale Bijbaan: De beste start van jouw fiscale toekomst

  • Demi van Brunschot
  • 29 januari 2015

In het derde jaar van mijn bachelor Fiscaal Recht had ik via mijn studievereniging al kennis gemaakt met vele fiscale kantoren. Werken in de praktijk was echter nog iets totaal nieuws voor mij. Toen ik een advertentie over de Ideale Bijbaan voorbij zag komen, trok dit gelijk mijn aandacht. De “Ideale Bijbaan”, dat klonk wel erg goed. Ik besloot te solliciteren en een tijdje later hoorde ik dat ik op 1 april zou beginnen als Ideale Bijbaner.

Mijn eerste periode ben ik begonnen op de afdeling Business Tax in Breda. Zo’n eerste dag is best spannend, maar ik voelde me al snel op mijn gemak door de sfeer die op de afdeling hing. Ik kreeg gedurende de periode veel verschillende soorten opdrachten, waardoor ik erg veel heb geleerd. Van jurisprudentie onderzoeken tot bezwaarschriften maken, niets is te gek. Wat ik erg leuk vond om te merken is dat er ook echt wat met jouw input gedaan wordt. Vaak zie je veel van jouw woorden terug in de uiteindelijke mail die naar de klant wordt gestuurd. Je voegt dus daadwerkelijk iets toe aan het team waarin je werkzaam bent.

In mijn tweede periode ben ik gaan werken op de afdeling Global Employer Services in Eindhoven. Heel wat anders dan Business Tax, maar zeker net zo leuk. Vanuit de universiteit krijg je niet erg veel vakken die iets te maken hebben met Global Employer Services en daardoor wist ik ook niet goed wat me te wachten stond. Zonder de Ideale Bijbaan was ik misschien wel nooit terecht gekomen op deze afdeling en daarom ben ik ook zo blij dat ik een Ideale Bijbaner ben. Door de Ideale Bijbaan zie je alle onderdelen van de fiscale wereld, ook de minder voor de hand liggende. Uiteindelijk vond ik dit één van leukste afdelingen binnen Deloitte. Voor de vijfde vrije keuzeperiode heb ik dan ook opnieuw gekozen voor deze afdeling.

Naast Business Tax en Global Employer Services heb ik ook nog gewerkt op de afdeling Indirect Tax. Gedurende het afgelopen jaar heb ik gemerkt dat iedere afdeling compleet verschillend is. De mensen, het werk, de sfeer. Daarom is het voor mij ook echt ideaal geweest om overal een kijkje te kunnen nemen en zo te zien wat bij me past. De naam is dan ook niets te veel gezegd. Aan de slag gaan als Ideale Bijbaner is de eerste stap in je fiscale toekomst. Voor mij was het een erg leuk en leerzaam jaar. Ik zou dan ook iedere student aanraden om te solliciteren. 

Demi van Brunschot

Ideale bijbaan

Ik ben Demi van Brunschot, 21 jaar oud. Ik studeer aan Tilburg University. Afgelopen jaar heb ik mijn bachelor rechtsgeleerdheid gehaald en ik ben in september begonnen aan mijn master Fiscaal recht.

Mijn jaar als Ideale Bijbaner bij Deloitte

  • Max van Boxel
  • 26 januari 2015
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven