De Ideale Bijbaan: gewoon ideaal!

  • Sharon Sturkenboom
  • 23 januari 2013

Het is inmiddels alweer bijna een jaar geleden dat ik aan de Ideale Bijbaan begon bij Deloitte Tax. Ik wilde destijds mijn eerste stappen zetten in de fiscale wereld en de Ideale Bijbaan leek hiervoor de perfecte manier. Ik had tot op dat moment nog geen idee welke richting ik op wilde in de fiscaliteit, was heel benieuwd wat het fiscale werk nou daadwerkelijk inhield en hoe het zou zijn om op een groot kantoor als Deloitte te werken.

Nu bijna een jaar later heb ik op al deze vragen een antwoord gekregen.Ik begon mijn eerste periode op de afdeling Indirect Tax in Amsterdam. Deze afdeling is voornamelijk gericht op de omzetbelasting. Op kantoor werd ik positief verrast door de ontspannen en informele manier van samenwerken. Daarnaast waren de opdrachten die ik kreeg uiteenlopend, wat zorgde voor veel afwisseling. Zo was ik bijvoorbeeld bezig met het invullen van btw-aangiftes, het lezen van jurisprudentie en het uitzoeken van relevantie informatie om een advies op te stellen voor ondernemingen met betrekking tot hun aftrekrecht in de omzetbelasting.

De daarop volgende periodes kwam ik terecht bij Cross Border Tax en Global Employer Services. Daarbij werd duidelijk dat iedere afdeling echt anders is. Dit komt zowel door de inhoudelijke kant van het werk als door de samenstelling van de teams. Ook hier zag mijn werkdag er iedere keer anders uit. De opdrachten waren inhoudelijk heel divers en soms praktisch of juist theoretisch. Daarnaast kreeg ik ook de kans om meerdere malen mee te luisteren met calls van klanten en om het vaktechnisch overleg bij te wonen. Zo zag ik ook veel van de interactie tussen zowel collega’s onderling als het contact met de klanten. Bovendien is het leuk om te merken dat mijn collega’s ook echt bereid zijn om me te helpen en de tijd nemen om dingen uit te leggen. Dit alles maakt dat ik ontzettend veel leer.

Morgen begin ik alweer aan mijn laatste periode als IBB’er. Toen ik aangaf dat het me leuk leek om een periode in Utrecht te werken, was dit geen probleem. Ik begin daar morgen dan ook bij Business Tax. Ik hoop bij deze afdeling ook wat mee te kunnen krijgen van het Private Client Services team. Dit is een afdeling van Deloitte die vermogende particulieren en ondernemers adviseert over het beheer, de groei en de overdracht van hun vermogen, wat mij erg interessant lijkt. 

Kortom, de Ideale Bijbaan is een heel leerzaam traject, waarbij je niet alleen inhoudelijk veel kennis op doet, maar ook een goed inzicht in de organisatie en de mogelijkheden daarbinnen krijgt. Tot nu toe spreken de vakgebieden van de btw en de loonheffingen me het meeste aan. Na de Ideale Bijbaan ga ik mijn master Fiscale Economie afronden en ik ben heel benieuwd waar ik na de zomer terecht zal komen!

 

Wil jij ook in aanmerking komen voor de Ideale Bijbaan? Bekijk dan hier de vacature.

Sharon Sturkenboom

Ideale Bijbaner

Sharon is Masterstudent Fiscale Economie aan de Universiteit van Amsterdam. Hiervoor heeft zij haar Bachelor Fiscale Economie behaald aan de Universiteit van Amsterdam en haar Bachelor Jazz- en Musicaldans aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Voor haar fiscale carrièreswitch speelde zij in diverse musicals.

Hoe nieuws je werk bepaalt

  • Johan Louwerse
  • 22 januari 2013
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven