De Ideale Bijbaan: iedere tien weken weer een nieuwe uitdaging!

  • Erik Kuiper
  • 17 juli 2012

Eindelijk was het dan zover: de langverwachte Kick-off Day van de Ideale Bijbaan! Al vroeg in de morgen stapte ik vol goede moed in de trein richting Rotterdam. Je moet er wat voor over hebben om aan dit unieke project mee te doen! Bij het metrostation aangekomen was het even zoeken naar het kantoor van Deloitte. Al snel bleek dat ik niet op ooghoogte moest kijken, het Deloitte logo prijkte namelijk hoog in de wolken. Deloitte’s headquarter is het hoogste gebouw van Rotterdam met een schitterend uitzicht over de stad! Eenmaal binnen volgde de kennismaking met de andere Ideale Bijbaners en wachtte ons een uitgebreid programma. Van de verschillende afdelingen van Deloitte kwam een medewerker iets vertellen over de specialisaties van de teams. Ook was er een welkom door een van de bestuursleden van Deloitte.

Een vliegende start
Na deze informatieve sessie en een heerlijke lunch werd bekend in welke teams iedereen de komende tien weken terecht zou komen. Ik mocht starten met Cross Border Tax, wat eigenlijk zoveel betekent als internationale vennootschapsbelasting. Met degenen die bij Business Tax terecht zouden komen startten we aan een stoomcursus vennootschapsbelasting om goed voorbereid in je team terecht te komen.

Halverwege het programma stroomden de IBB’ers van 2011 binnen, er kon getoast worden op een mooi jaar! Samen sloten we de dag gezellig af met een etentje in een Rotterdams eetcafé. Daar waren ook de meeste roommates aanwezig, waardoor ik de gelegenheid had om mijn begeleidster in een ontspannen sfeer te leren kennen. Wat bleek? Zelf heeft zij twee jaar geleden ook de IBB gedaan, erg leuk om haar verhaal te horen. Zodoende ging ik mijn eerste werkdag, vrijdag de 13e, met veel vertrouwen tegemoet. Het team bleek erg leuk en toegankelijk, de deuren staan open. Een aantal uit mijn team had ik al eerder ontmoet tijdens activiteiten van mijn studievereniging en Deloitte.

Van onzakelijke geldlening tot deelnemerschapslening
Leuk is ook om het vaktechnisch overleg mee te maken. Daarin wordt de meest recente jurisprudentie behandeld en bespreken we met welke cases iedereen bezig is. Door zelf dingen uit te zoeken, lever ook ik een bijdrage aan wat er speelt binnen de afdeling. Het is leuk om je eigen werk terug te zien komen in het overleg. Het is mooi om ergens diep in te duiken en de volgende dag bij je college te komen en te denken: dit weet ik allemaal al! Eigenlijk is het wel Ideaal om je studie zo in de praktijk te brengen. Ondertussen heb ik al veel leuke en diverse dingen gedaan. Zo heb ik me verdiept in de onzakelijke geldlening, het goedkoopmansgebruik bij een gebroken boekjaar en in de deelnemerschapslening. Ook ben ik uitgebreid bezig geweest met de vraag hoe de inkoop van eigen aandelen behandeld zou moeten worden. Het vetste dat ik heb gedaan is een rechtsvergelijking maken tussen de belastingstelsels van vier landen met het uiteindelijke doel om de vestiging te realiseren van een vliegtuigleasemaatschappij. Het door het team opgestelde memo gaat binnenkort de deur uit en ik ben erg benieuwd waar de maatschappij zich gaat vestigen!

Ondertussen nadert alweer bijna de volgende wisseldag, ik heb er veel zin in om alle IBB’ers weer live te spreken en hun ervaringen over de eerste periode te horen! Ik ben benieuwd waar ik terecht kom de komende tien weken, maar ik heb er alle vertrouwen in dat Deloitte me weer een leuke uitdaging in goede sfeer aanbiedt!

Erik Kuiper

Ideale bijbaner

Bachelorstudent Fiscaal Recht Rijksuniversiteit Groningen | Bestuurslid Groninger Fiscale Eenheid | IBB’er op kantoor Amsterdam

Finance Integration: van Rotterdam tot Rusland en Gabon…

  • Jan-Willem Hoekstra
  • 16 juli 2012
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven