De Ideale Bijbaan: Leer heel Deloitte Tax kennen in één jaar!

  • Jurre Moormann
  • 02 december 2013

Tegen het einde van mijn bachelor wilde ik graag praktijkervaring op doen in de fiscaliteit. Een werkstudentschap is hier vaak nog iets te vroeg voor, de Ideale Bijbaan was hiervoor echter perfect! Begin april hadden we met de 15 geselecteerde studenten voor het Ideale Bijbaan traject een kick-off dag op kantoor Amsterdam. Hier kregen we te horen hoe het traject in elkaar stak en bij welke afdelingen je ingedeeld was. Het traject bestaat uit 5 blokken, elk blok duurt 10 weken. In elk blok draai je met één afdeling mee, voor mij betekende dit voor de eerste vier blokken: Business Tax, Indirect Tax, Cross Border tax en Global Employer Services, allemaal in Rotterdam. Het vijfde blok is een keuzeruimte, welke ik heb ingevuld met Mergers & Acquisitions in Amsterdam. Verder kregen we een leerzame training met het belang van de eerste indruk van jezelf op anderen. Uiteraard werd deze dag afgesloten met een gezellige borrel en diner. Hier kon je de nieuwe Bijbaners beter leren kennen, maar ook alle Ideale Bijbaners die het traject net hadden afgerond alswel de roommates (begeleider van de afdeling) waren er, zodat je al goed een beeld kon schetsen van het gehele traject!

Eerste blok
Mijn eerste periode heb ik bij Business Tax gezeten, de afdeling waar ik zat hield zich met name bezig met IB en VPB in de nationale praktijk. Een erg leuke afdeling, waar ik goed werd begeleid in de voor mij nieuwe praktijkwereld van de fiscaliteit. Toevallig werd net dezelfde stof op de universiteit behandeld, waardoor ik het geleerde direct in de praktijk kon ervaren! Erg handig tijdens de Bijbaan is dat je de werkdagen flexibel kunt indelen, dus een weekje overslaan tijdens je tentamens is altijd bespreekbaar, dit haal je de week erna gewoon weer in!

Wisseldag
Na een blok is er altijd een wisseldag op één van de Deloitte kantoren. Zo’n dag bestaat uit een deel intervisie, een casus, een stuk learning en wordt afgesloten met een borrel en diner bij een gezellig restaurantje. Tijdens de intervisie worden de ervaringen van de afgelopen 10 weken besproken, wat hier is geleerd en waar tegenaan wordt gelopen. Vaak is er dan een casus, waar je in groepen je vaardigheden kunt laten zien. In het onderdeel learning wordt er aandacht besteed aan tips & tricks om zo beter te kunnen presteren op de werkvloer. Een wisseldag eindigt altijd met een etentje in de stad, een gezellige afsluiter van de dag!

Je merkt erg goed in deze blokken van 10 weken welke afdelingen je liggen, welke je leuk vindt en welke niet je voorkeur hebben. Aan de hand hiervan heb ik veel beter een beeld weten te vormen waar mijn interesses liggen. Daarnaast leer je in relatief korte tijd ontzettend veel Deloitters kennen! Ik heb het traject met erg veel plezier doorlopen, heb er enorm veel van geleerd en kan het ook van harte aanraden! Wellicht dus tot op de kick-off dag, waar wij met de groep Ideale Bijbaners van afgelopen jaar ook aanwezig zullen zijn!

**De inschrijving voor deze Ideale Bijbaan is gesloten, meer informatie over de volgende editie volgt zo spoedig mogelijk**

Jurre Moormann

Ideale Bijbaan Tax

Master student Fiscale Economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en Ideale Bijbaner bij Deloitte op kantoor Rotterdam.

Blog van de maand: Als Technicus bij Deloitte?

  • Jan Jouke Melchers
  • 29 november 2013
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven