De Ideale Bijbaan Tax: dé fiscale beleving in een notendop

  • Floris Hupkes
  • 11 april 2017
Floris

De Ideale Bijbaan was voor mij een veelzijdige snuffelperiode waar fiscale vaktechniek ideaal gecombineerd werd met sociaal en collegiaal plezier. Als IBB’er kreeg ik veel mee over hoe het er in de echte praktijk aan toe gaat, wat uiteindelijk boven mijn verwachtingen uitsteeg. Beide kanten van het Deloitte dubbeltje krijg je te zien: van uitdagende fiscale vraagstukken oplossen op de werkvloer tot een vrijdagmiddagborrel op het terras in de stad waar de meest uiteenlopende gesprekken de revue passeren.

Wat de Ideale Bijbaan ideaal maakt

Middels de Ideale Bijbaan krijg je de kans om in een korte tijd actief binnen drie verschillende teams te werken. Dat brengt met zich mee dat je én drie fiscale vakgebieden leert kennen én met drie (hele) verschillende teams kunt samenwerken. Je leert in een korte tijd veel nieuwe mensen kennen, wat gunstig kan zijn voor je interne netwerk. 

"Je leert in een korte tijd veel nieuwe mensen kennen, wat gunstig kan zijn voor je interne netwerk."

De eerste dagen als nieuwkomer zijn altijd spannend, maar gelukkig word je elke periode welkom geheten door je ‘roommate’, dit is je begeleider binnen het team. Binnen een korte tijd maak je kennis met het gehele team. Wat je zult merken is dat het niet uitmaakt welke rol je hebt binnen Deloitte, er wordt collegiaal met elkaar om gegaan in een open, informele setting. 

Er wordt veelal een vergelijking gemaakt tussen de IBB en een werkstudentschap. Het belangrijkste verschil tussen een IBB’er en een werkstudent is dat je binnen het IBB traject de kans krijgt om meer van Deloitte te kunnen zien. Als IBB’er wissel je elke 8 weken van team waardoor je veel verschillende afdelingen kunt zien. Op deze manier ontdek je wat je echt leuk vindt en waar jij je op je plek voelt waarna je (eventueel) als werkstudent aan de slag kunt gaan op de desbetreffende afdeling.

Frisse start

Elke periode wordt afgesloten met een wisseldag. Het leuke aan de wisseldagen is dat de gehele IBB groep weer bij elkaar komt waardoor je alle verhalen en ervaringen kunt delen. Tevens werk je op deze dag samen met Learning aan je persoonlijke ontwikkeling. Er wordt gezamenlijk gewerkt aan je praktische vaardigheden en er wordt er met diverse presentaties een inkijk gegeven op de andere belastinggebieden waar je in eerste instantie (totaal) niets van af weet. Tot slot wordt elke wisseldag afgesloten met een borrel op een mooie locatie waar gezelligheid geen tijd kent en de sfeer te proeven is.De Ideale Bijbaan, vanuit mij echt een aanrader voor de fiscalist in spé!

Schrijf je in voor De Ideale Bijbaan

Heb jij na het lezen van deze blog interesse in De Ideale Bijbaan? Kijk op werkenbijdeloitte.nl/ibb voor meer informatie en om je aan te melden.

Floris Hupkes

Ideale Bijbaner

Tijdens mijn bachelor studies Fiscale Economie en Fiscaal Recht aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam ben ik middels het Ideale Bijbaan traject bij Deloitte gekomen. Ik heb zes maanden lang op diverse afdelingen mogen meedraaien in Amsterdam en Rotterdam, waarna ik vanaf 1 april direct door aan de slag ben gegaan als werkstudent bij Global Employer Services (GES) bij Deloitte Rotterdam. Naast fiscale bezigheden trap ik wekelijks nog met veel plezier tegen een balletje bij mijn oude dorpsclub. 

De Ideale Bijbaan Tax: Wat maakt een bijbaan ideaal?

  • Selin Özel
  • 04 april 2017
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven