De Ideale Bijbaan: zoveel meer dan studeren

  • Max Hendriks
  • 21 april 2016
Max

In Rotterdam vindt jaarlijks een bedrijvendag plaats waar vrijwel ieder groot belastingkantoor aan meedoet. Hier maakte ik kennis met Deloitte en het Ideale Bijbaan-traject dat je bij Deloitte kan doen. Na een telefoontje naar een vriend die werkzaam is bij Deloitte was ik er snel uit. Ik wil bij Deloitte het Ideale bijbaan-traject doen!

Na een spannende selectieprocedure en een fijn gesprek met de recruiters kreeg ik het verlossende telefoontje dat ik was aangenomen voor de Ideale Bijbaan. Bij de introductiedag leerde ik alle andere IBB’ers en begeleiders kennen. Aan het einde van de dag was er een gezellige afsluitende borrel en kregen we onze eigen werklaptop mee naar huis. Daarna was het tijd om te gaan beginnen met werken. 

Met de kennis van mijn studie ging ik vol vertrouwen naar mijn eerste werkdag. Ik dacht dat ik wel klaar was voor de fiscale praktijk. Na mijn eerste klus bleek dat mijn kennis hier toch niet helemaal toereikend voor was. Bij een fiscaal advies komt veel meer kijken dan alleen de fiscale regels die mij op mijn studie zijn aangereikt. Naarmate ik verder kwam in het traject leerde ik problemen steeds beter te begrijpen en een passende oplossing te vinden waar een klant naar vroeg. Dit is een vaardigheid die tijdens je studie totaal niet aan bod komt en je via de Ideale Bijbaan perfect kan opdoen. 

50 weken, 5 afdelingen, 20 mede-IBB’ers* en talloze vrienden en connecties later kan ik alleen maar zeggen dat het een ontzettend goede keuze is geweest om deel te nemen aan het traject. De reden dat ik er geen moment spijt van heb gehad is een hele simpele. Ik heb zelf enorm veel geleerd en veel vrienden gemaakt op de verschillende afdelingen.

Daarom zou ik iedereen willen adviseren om deel te nemen aan het Ideale Bijbaan traject! Tijdens mijn traject heb ik de fiscale praktijk van vrijwel alle belastingmiddelen gezien. Het is de perfecte manier om te zien welke belastingen je liggen, welke je minder liggen en om te proeven van de fiscale praktijk.

*) NIEUW: Het vernieuwde Ideale Bijbaan-traject duurt 6 maanden. Ben jij een Bachelor 3 of Master student Fiscaal Recht of Fiscale Economie? Ontdek in een half jaar alles wat Deloitte Tax jou te bieden heeft! Bekijk onderstaande video waarin Marit en Allan vertellen over de Ideale Bijbaan Tax. 

 

Max Hendriks

Ideale Bijbaan Tax

Mijn naam is Max Hendriks en ik studeer fiscale economie aan de Erasmus universiteit in Rotterdam. Afgelopen jaar heb ik deelgenomen aan het IBB-traject. In mijn vrije tijd houd ik me graag bezig met sporten, momenteel coach ik een roeiploeg in Rotterdam.

Risk advisory inhouse day: A chance to meet consultancy and Deloitte

  • Daniel Naumilkat
  • 21 april 2016
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven