De ideale combinatie van consultancy en vastgoed

  • Martin Mentink
  • 06 augustus 2015

Sinds september 2014 ben ik mijn werkende leven begonnen als Junior Consultant in het Real Estate Consulting team van Deloitte. Natuurlijk is een keuze voor een eerste werkgever enigszins een sprong in het diepe, maar het is een keuze waarvan ik zeker geen spijt heb.

Eerste kennismaking
Tijdens mijn master Real Estate & Housing in Delft, maakte ik tijdens een bedrijvendag voor het eerst kennis met Deloitte. Later, in mijn functie als penningmeester van de studievereniging BOSS, kwam ik met enige regelmaat over de vloer voor sponsorgesprekken en werd mijn interesse in de vastgoedpraktijk van Deloitte verder aangewakkerd. Tijdens mijn afstudeeronderzoek naar de huisvestingsstrategie van grote corporates liet ik de kans dan ook niet onbenut om de verhuizingbewegingen van Deloitte onder de loep te nemen. Er werden met de Maastoren aan de Maas en The Edge aan de Zuidas prachtige panden neergezet, maar wat zou de visie van Deloitte zijn op de achtergelaten locaties?

Gelukkig was Deloitte bereid mee te werken aan het onderzoek. In april 2014 studeerde ik af en besloot ik te solliciteren. Tijdens de Real Estate Inhousedag had ik een goed beeld gekregen van de verschillende afdelingen, en Real Estate Consulting moest het worden. Voor mij de ideale combinatie tussen consultancy – strategie- en organisatieadvies voor interessante klanten – en vastgoed, de sector waar mijn kennis en affiniteit ligt.

Eerste opdracht
Na de zomer kon ik starten. Op dag één merk je dat je voor een grote organisatie komt te werken, met alle voordelen van dien. Een heel wagenpark stond klaar, laptops en telefoon vlogen over de toonbank, alles strak geregeld. Maar vervolgens merk je vanaf dag twee ook dat je in een relatief klein team terecht bent gekomen. Een hecht team met leuke collega’s die jong, ambitieus en intelligent zijn. Deze combinatie biedt het beste van twee werelden.

De eerste periode heb ik meegewerkt aan proposals en trainingen gevolgd. Niet veel later was het tijd voor mijn eerste opdracht bij een woningcorporatie. Er volgden enkele kleine opdrachten en op dit moment werk ik alweer enkele maanden aan een grote opdracht voor een winkelketen met vastgoed in meerdere landen. Hier kreeg ik te maken met alle facetten van een uitbestedingsvraagstuk: van strategievorming, (financiële) besluitvorming, partnerselectie tot en met de implementatie. Door de diversiteit aan werkzaamheden kan je je kennis en verantwoordelijkheden in een snel tempo uitbreiden.

Afwisseling
Het ene moment kun je dus werkzaam zijn voor een woningcorporatie, dan weer voor een institutionele belegger in vastgoed en vervolgens voor een grote corporate met een wereldwijd vastgoedportfolio. Deze afwisseling houdt het voor mij interessant en maakt dat ik het erg naar mijn zin heb bij Real Estate Consulting!

Wil jij meer weten over Deloitte Real Estate? Twee keer per jaar organiseert Deloitte een Real Estate Inhousedag.

Martin Mentink

Real Estate Consulting – Consulting

Na een bachelor Bouwkunde en een master Real Estate & Housing in Delft, ben ik in 2014 gestart bij Deloitte Consulting. Inmiddels woon ik in Den Haag, waar ik graag tennis, golf en borrel met vrienden.

Snel leren in een inspirerende omgeving

  • Dave Kerstens
  • 28 juli 2015
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven