De invloed van de Deloitte Real Estate Inhousedag op mijn reis naar Indonesië

  • Lantos Pin
  • 09 november 2015

Als student heb je een druk leven. Vorig jaar was ik bijvoorbeeld bezig met het organiseren van mijn afstudeeronderzoek in Indonesië en moest ik mijn agenda goed managen om alle studiedeadlines te halen en activiteiten (commissie, sporten, borrelen) bij te kunnen wonen. Daar komt nog eens bij dat je op een bepaald moment op zoek wilt naar een baan. Het bijwonen van een inhousedag is daar een belangrijk onderdeel van en daar komt stiekem nog veel bij kijken. In deze blog geef ik je drie redenen waarom je kunt besluiten om niet naar de Deloitte Real Estate Inhousedag te komen, maar ook wat het je oplevert als je besluit het wél te doen.

Begin mei kwam ik er achter dat ik me kon aanmelden voor de Deloitte Real Estate Inhousedag. Naast alle dingen die ik aan mijn hoofd had, heb je eigenlijk helemaal geen tijd voor zo’n dag (reden 1). Zeker niet vanuit Groningen, want dan moet je met de trein en dat kost minimaal vijf uur (exclusief vertraging).

Daar komt nog eens bij dat je op de universiteit, mits je dat ambieert, meerdere sollicitatietrainingen, workshops en inhousedagen kunt bijwonen. Enerzijds is het geweldig dat een universiteit deze mogelijkheden biedt, anderzijds levert het nogal wat keuzestress op (reden 2). Je moet namelijk continu keuzes maken of het bijwonen van zo’n evenement past bij je interesses, vaardigheden én agenda. Ik heb eind mei uiteindelijk gekozen om me in te schrijven voor de Deloitte Real Estate Inhousedag omdat ik graag een dag het leven van een management consultant wilde ervaren. Ik was zelf namelijk een beetje sceptisch over consultancy, want wat voor adviezen geef je nu eigenlijk en wat is de toegevoegde waarde ervan? Ik was overtuigd dat ik tijdens de inhousedag antwoord zou krijgen op deze vragen.

Met het besluit om me in te schrijven diende zich gelijk het volgende vraagstuk aan: het opsturen van de motivatiebrief. Het opstellen van zo’n motivatiebrief kan nog knap lastig zijn (reden 3). Je moet nadenken over de boodschap die je wilt overbrengen (je wilt jezelf verkopen) en hoe je dat ondersteunt met persoonlijke informatie en feiten. Vergeet ook niet je CV te controleren zodat deze up-to-date is. Doe dat ook echt, je zal namelijk niet de eerste zijn die dit vergeet. Op een vroege zondagochtend ging ik aan de slag. Het was het enige moment dat ik tijd had; drie uur later had ik alles af. En gelukkig met succes, want na een week kreeg ik te horen dat ik was uitgenodigd voor de Deloitte Real Estate Inhousedag.

Tijdens de dag, die voor mij uiteraard met een kleine treinvertraging begon, kwam ik achter de voordelen van het bijwonen van een inhousedag. Op het programma stonden drie verschillende casussen, die raakvlakken hebben met de teams die gezamenlijk Deloitte Real Estate vormen, namelijk: Real Estate Consulting (strategie- en organisatieadvies voor vastgoed gerelateerde bedrijven), Real Estate Transactions (advies met betrekking tot vastgoedfinancieringen en complexe vastgoedtransacties) en Area Development & Partnerships (maken van financiële analyses, het uitwerken van business cases en advisering over grond- en vastgoedexploitaties). Uit de casussen bleek dat de adviezen zeker waarde toevoegen voor bedrijven (pluspunt 1). Zij hebben veel vraagstukken die zij moeilijk kunnen oplossen omdat het ze simpelweg aan de kennis, ervaring of tijd ontbreekt om dit te doen. Daarnaast kwam ik erachter dat Deloitte mooie carrièremogelijkheden biedt (pluspunt 2). Zo werk je intensief samen met verschillende jonge en ambitieuze mensen uit je team aan klantprojecten. Dit kan een woningcorporatie zijn die zijn vastgoedstrategie wil vernieuwen of een grote corporate klant die meer inzicht wil hebben in de prestaties van hun (wereldwijde) vastgoedportefeuille. Het belangrijkste pluspunt van de inhousedag vond ik om op een informele manier kennis te kunnen maken met wat later mijn collega’s bleken te worden (pluspunt 3). Drie dagen na de inhousedag werd ik namelijk gebeld door de recruiter dat ze me in het sollicitatieproces willen opnemen voor een baan als Junior Consultant. Net voordat ik naar Indonesië vertrok kreeg ik een contract aangeboden bij Deloitte Real Estate Consulting.

De tip die ik je wil meegeven is dat je uiteindelijk een afweging maakt tussen de korte termijn en bijvoorbeeld gaat studeren voor een belangrijk tentamen, óf de langere termijn en beseft dat je na je studie ook een fantastische baan wilt hebben. Met een aantal maanden Deloitte ervaring op zak, snap ik eerlijkgezegd niet waarom ik destijds zo heb getwijfeld over die keuze en zou ik zeker weer voor het laatste hebben gekozen.

Trouwens, waarschijnlijk raad je het al, maar mijn reis naar Indonesië kon - met een contract op zak - bij voorbaat al niet meer mislukken!

Hopelijk spreek ik je op 3 december; dan ben ik benieuwd hoe jij verwacht dat je leven wordt beïnvloed door de Deloitte Real Estate Inhousedag.

Lantos Pin

Real Estate Consulting - Business Analyst

Lantos heeft zijn bachelor Bouwkunde behaald aan de Avans Hogeschool ’s-Hertogenbosch en zijn master Technology & Operations Management aan de Rijksuniversiteit Groningen. Via de Deloitte Real Estate inhousedag is hij in februari 2015 begonnen binnen het team Deloitte Real Estate Consulting.

Enterprise Architecture: Theorie versus Praktijk

  • Erik Hegeman
  • 29 oktober 2015
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven