De juiste cocktail

  • Marco Jutten
  • 19 juni 2014

Toen ik mijn vrienden uit moest leggen waarom Deloitte mij een paar dagen mee zou nemen naar Barcelona, zei ik dat het een recruitment activiteit was. Maar achteraf terugkijkend op de Business Course heb ik niet alleen Deloitte leren kennen, maar was het ook nog eens een leerzame ervaring voor mijzelf.

Kick off
De pret begon al met de kick off in Rotterdam waar we in vier groepjes verdeeld werden volgens de Belbin-teamrollen. Het resultaat was vier cocktails met de juiste mensen bij elkaar om er een groot feest van te maken.

Het echte feest begon in de Dakotabar op Schiphol om 8 uur ’s ochtends waar we een presentatie van de klant kregen. Het verraste me ten eerste al dat het om een echte klant van Deloitte ging en ten tweede dat de case heel erg actueel was. Na de case-introductie vlogen we naar Barcelona. Dat was geen straf maar onder de deelnemers vroegen we ons wel af of we überhaupt wat anders zouden zien dan de binnenkant van ons hotel. Gelukkig bleek bij aankomst dat het eerste programmaonderdeel bestond uit elkaar leren kennen in de stad. Maar al snel volgde het serieuzere gedeelte van de trip en konden we een begin maken aan de case.

Een fanatieke start
Een nieuw team in een nieuwe omgeving met een pittige opdracht vergt toch wel even wat schakelen in het begin. Je bent aan het zoeken waar je moet beginnen en je bent geneigd om snel de diepte in te gaan. Op het moment dat je dan ’s avonds proost op een skybar met een prachtig uitzicht is het belangrijk dat je de case ook even los kunt laten en je mensen kunt leren kennen.

Na nog een dag vol werkmomenten en workshops begon de opdracht vorm te krijgen en hadden we het gevoel wat moois op papier te hebben. Helaas bleek toen we de presentatie moesten proefdraaien dat het idee toch wat te moeilijk was om uit te leggen. Met andere woorden we waren eigenlijk nog niet ver genoeg. We hebben tot aan de nacht door lopen bikkelen om er toch wat moois van te maken. Na middennacht kwam er de suggestie om nog een klein biertje te doen in de bar om de hoek. Nou weet ik niet hoe dat in andere steden zit, maar in Enschede bestaat niet zoiets als een klein biertje doen. Het wordt stiekem altijd later dan je wilt. 


De presentaties
De zaterdag was alweer de laatste inhoudelijke dag. Dus ook de dag waarop de oplossingen van de case gepresenteerd moesten worden aan de klant. Nou moet ik eerlijk zeggen dat ik verbaasd was hoe iedereen in zo’n korte tijd een behoorlijk goed doordacht concept had opgezet. Of het nou allemaal morgen uitgevoerd kon worden en het op zou leveren wat de teams beweerden weet ik niet, maar het zag er goed uit.  

Toch nog even chillen
Met de presentatie achter de rug was het officiële gedeelte afgerond en was er gelukkig nog tijd over om te genieten van de prachtige Catalaanse stad en nog even wat kritische vragen te stellen over Deloitte en het werk dat ze doen. Want bestaat het werk van Deloitte nou altijd uit leuke opdrachten in mooie steden met leuke mensen? En waarom nou Deloitte en niet één van de vele andere bedrijven? Eenmaal aangekomen op het vliegveld in Barcelona voor de terugweg dachten we alle uitdagingen gehad te hebben, maar twee achtergebleven paspoorten in het kluisje van het hotel vergden toch nog een creatieve oplossing. Maar daar konden we gelukkig advies voor krijgen bij het vliegveld.

Recruitment activiteit of training?
Terugkijkend op de Business Course heb ik er alles uit gehaald wat ik er uit wilde halen. Ik heb Deloitte als bedrijf ervaren, de mensen die er werken en het werk dat ze doen. Daarnaast was het ook een hele gave ervaring waar ik ook nog wat van heb geleerd. Als vrienden mij nu zouden vragen waarom Deloitte mij heeft meegenomen naar Barcelona, dan zou ik zeggen dat ik een training heb gehad met een stukje recruitment. Kortom, doen!

Marco Jutten

TOP: je eigen koers varen

  • Nick Crama
  • 18 juni 2014
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven