De juiste combinatie tussen commercie en finance

  • Guido Ebbing
  • 26 augustus 2015

Als je als jong broekie een definitieve keuze moet maken voor een studie, doe je dat vooral op goed gevoel. In mijn geval werd dit Bedrijfskunde, gevolgd door een Master Marketing aan de VU. Ik heb altijd getwijfeld tussen commercie en finance, maar tijdens mijn laatste jaar werd deze twijfel groter. Hoewel je met een Master Marketing breed kan zoeken op de arbeidsmarkt, zijn financiële functies de rest van je leven onbereikbaar. Na wat wikken en wegen deed mij dit beslissen een tweede master te gaan doen: Finance.

Om erachter te komen wat deze arbeidsmarkt allemaal te bieden heeft ben ik naar een aantal verschillende carrierevenementen gegaan. Dit bracht me bij Deloitte Corporate Finance, waarvan de evenementen voor mij duidelijk boven de rest uitsprongen. Het jonge enthousiaste team, de bekende steile leercurve en de grote verscheidenheid in het werk deden mij besluiten te solliciteren voor een stageplek.

Kans
Ondanks mijn beperkte Finance ervaring kreeg ik hier de kans om erachter te komen of dit daadwerkelijk was wat ik ervan verwachtte. Op 1 april werd ik als ‘new hire’ verwacht in de Maastoren in Rotterdam voor de landelijke introductiedag. Hier werd iedereen verwelkomd als medewerker van Deloitte en wegwijs gemaakt in de verschillende disciplines en de ‘As One’ strategie. Een kennismaking, bestuurspresentatie, lunch, het Deloitte spel en borrel volgde. Na het uitdelen van de telefoons, laptops en auto’s ging ik huiswaarts om me de volgende dag te melden in The Edge voor mijn eerste werkdag.

Lead Advisory
Een stage van drie maanden volgde en ik kan zeggen dat deze mijn verwachtingen ruimschoots heeft overtroffen. Er werd mij vooraf de mogelijkheid geboden een voorkeur op te geven voor een onderdeel binnen de CF serviceline. Ik koos voor Lead Advisory, door deze collega’s ook wel gezien als ‘de echte M&A praktijk’. Dit bevatte naar mijn idee de combinatie van commercie en finance waar ik naar op zoek was. Hiernaast ben je vrij voorkeuren voor projecten of werkzaamheden aan te geven om ervoor te zorgen dat je een duidelijk beeld krijgt van zaken die je interessant lijken.

Volwaardig
De eerste dagen kan je een beetje up-to-speed komen waarna je langzamerhand de eerste werkzaamheden oppakt. Iedereen is hier ooit onervaren binnengekomen en er werd dan ook de tijd voor me genomen als ik dingen vroeg of voor het eerst moest doen, zoals het gebruiken van de Bloomberg terminal. Vanaf de eerste dag word je gezien als volwaardig lid van het team en krijg je de mogelijkheid verantwoordelijkheden naar je toe te trekken. Ik heb naast verschillende pitches onder andere meegewerkt aan de verkoop van een groot Nederlands productiebedrijf. Hierbij leerde ik de verschillende aspecten van een verkoop traject en door de kleine projectteams kan je, ook als stagiair, echt waarde toevoegen. Het leukste aan het werk binnen CF vind ik dat je bij een hele grote verscheidenheid aan bedrijven een ‘kijkje in de keuken’ kan nemen en leert over de betreffende markten en financiële mogelijkheden.

Positief
Naast de werkzaamheden is het me in positieve zin opgevallen hoeveel er wordt georganiseerd voor de werknemers. Zo is er om de week op vrijdag een georganiseerde vrijdagmiddelborrel. Hiernaast is er in mijn stageperiode (3 maanden) een Young Deloitte FAS event georganiseerd, een FAS Summerparty, het CF Summer Event en in september geeft Deloitte een groot feest in de HMH voor alle Nederlandse werknemers.

Na zo’n positief verhaal kon het natuurlijk niet uitblijven dat ik mijn stage een vervolg wilde geven. De interesse bleek wederzijds en zo zit ik hier nu een blog te typen als ‘werkstudent’. Tijdens mijn Finance Master blijf ik 2 dagen in de week werken bij Deloitte CF. Ik kijk terug op een leerzame stageperiode die mij een goed beeld heeft gegeven van wat ik wil in mijn professionele toekomst. 

Meet weten over M&A, meld je nu aan voor de inhousedag.

Guido Ebbing

FAS - Corporate Finance

Guido Ebbing is geboren en getogen in Utrecht en heeft bedrijfskunde gestudeerd, gevolgd door een Master Marketing aan de VU in 2014. Omdat hij erachter kwam dat zijn passie toch meer bij Finance ligt is hij begonnen met een tweede master in Finance. Hij is 23 jaar en in zijn vrije tijd houdt Guido van hardlopen, wielrennen, koken en reizen.

Benefits & Pension Advisory voldoet volledig aan mijn wensen

  • Vania Brahim
  • 25 augustus 2015
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven