De kandidaten zijn geselecteerd, de faculty is er klaar voor, op naar Barca!

  • Simone van Dooren
  • 23 mei 2013

Jaarlijks organiseert Deloitte Consulting een Business Course voor high potential studenten die interesse hebben in consultancy. Dit jaar zullen wij met 24 kandidaten en 10 Deloitters afreizen naar Barcelona om zowel op een formele als informele manier kennis te maken met potentiele nieuwe Deloitters.

Het organiseren van een Business Course vraagt om het uitvoeren van diverse activiteiten. Je kunt hierbij denken aan de promotie, het bedenken van een case waar de studenten zich tijdens de Business Course mee bezig zullen houden, en natuurlijk ook de selectie van de 24 studenten die mee mogen naar Barcelona.

De promotie van de Business Course heeft zes weken geduurd en is via verschillende kanalen de studentenpopulatie ingegaan. Kandidaten hadden tot uiterlijk 14 april de tijd om zich aan te melden. Wanneer ik op maandagochtend 15 april kijk wat de eindstand is van het aantal aanmeldingen, blijkt dat de teller is gestegen naar 170 aanmeldingen! Dat is goed nieuws! De dagen erna staan in het teken van het beoordelen van 170 CV’s, motivatiebrieven, cijferlijsten en testresultaten van kandidaten die het online assessment hebben gemaakt. Een strenge selectie heeft er toe geleid dat er uiteindelijk 80 kandidaten werden uitgenodigd voor een selectiegesprek. Donderdagavond 16 april doen we nog de laatste check voor we op vrijdag 17 april gaan starten met alle gesprekken. Zijn alle zalen gereserveerd? Zijn alle consultants op de hoogte? Weten alle recruiters welke kandidaten ze spreken? Liggen alle gegevens van de kandidaten klaar? Alles lijkt in orde, dus laat de kandidaten maar komen! Vier volle dagen hebben meer dan 10 recruiters en 20 consultants geholpen met het voeren van alle gesprekken.

Het niveau van de kandidaten was hoog en de selectie was daardoor pittig. De 24 beste kandidaten zijn uiteindelijk geselecteerd en mogen mee naar Barcelona. Namens mij en alle andere collega’s van de organisatie kan ik je vertellen dat we er al veel zin in hebben. We zijn heel benieuwd naar hoe de dagen 6 tot en met 9 juni zullen gaan verlopen. In ieder geval op naar vier leerzame, leuke, intensieve, gezellige en interessante dagen!


   Consulting Business Course 2012

Simone van Dooren

Recruiter - Consultancy

Simone is campus recruiter voor Deloitte Consulting.

Een dag Business Tax in Den Haag

  • Tim Hijdra
  • 22 mei 2013
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven