De Kennismakingsdagen: de start van jouw Audit Business Course avontuur in 2015!

  • Esmée Trimbos
  • 11 september 2015

Sinds kort is het voor studenten mogelijk om zich in te schrijven voor de Deloitte Audit Business Course 2015 naar Boedapest. Ongetwijfeld een spannend moment voor jou in je (studie) carrière want je zet met je aanmelding al de eerste stappen op de arbeidsmarkt. Spanning roept bij mensen vaak een hoop vragen op en soms zelfs ook wat twijfels. Hoe zorg ik dat ik geselecteerd word? Wat als ik niet door de selectie heen kom? Kan ik dan nooit meer bij Deloitte werken? Wat wordt er nou eigenlijk van mij verwacht tijdens een kennismakingsdag? Klinken deze vragen jou bekend in de oren? Lees dan snel verder!

Achter de schermen zijn we met het Business Course team druk bezig om voor jullie een ontzettend mooie Audit Business Course neer te zetten in Boedapest. Een van de eerste belangrijke Business Course ‘momenten’ staat inmiddels op de planning, namelijk: de ‘kennismakingsdagen’.

Jouw aanmelding
Laten we beginnen bij je inschrijving voor de Deloitte Audit Business Course. Wanneer wij jouw brief, cv en cijferlijst ontvangen proberen we deze zo snel mogelijk te beoordelen. Uiteraard zijn feitelijkheden als een passende studierichting en goede cijferlijst van belang. Wat wij daarnaast belangrijk vinden om terug te lezen in jouw motivatiebrief is onder andere een sterke motivatie voor Deloitte, het Accountancy vak en je deelname aan de Business Course zelf. Idealiter heb jij je naast je studie verder ontplooid door relevante werkervaring op te doen of bijvoorbeeld door naast je studie actief te zijn geweest in commissies bij een studenten- of sportvereniging. Let op dat dit een pre is een geen harde eis!

Q: Wat als mijn aanmelding niet goed genoeg is, maak ik dan geen kans meer op een carrière bij Deloitte?

A: Mocht het helaas zo zijn dat we je niet uitnodigen voor een van de kennismakingsdagen, wees dan vooral niet bang dat je kansen bij Deloitte voor eeuwig verspeeld zijn. We beschikken over een beperkt aantal plaatsen voor de Business Course (en kennismakingsdagen). We moeten daarom kritisch zijn en keuzes maken. Afhankelijk van de reden van je afwijzing zijn er zeker nog mogelijkheden bij Deloitte. Daarnaast is niet geschoten altijd mis, toch?

Wat volgt er na de CV selectie?
Wij hopen natuurlijk dat we jou na de beoordeling van je aanmelding kunnen uitnodigen om de Deloitte Careerscan te maken. Dit is een online assessment wat bestaat uit een intelligentietest enerzijds en een capaciteitentest anderzijds. Wanneer je de test met een voldoende hebt behaald, nodigen wij je uit voor een van de kennismakingsdagen.

Q: Hoe kan ik mij voorbereiden op het online assessment?

A: Je kan je voorbereiden door alvast te oefenen met een aantal intelligentietests op internet. We sturen je ook direct bij de uitnodiging ook een link door naar onze eigen oefentest op Deloitte website. Door te oefenen weet je wat voor een soort vragen je kan verwachten in de ‘echte’ test. Verder raden wij je altijd aan de test op een rustig moment te maken als je niet gestoord kan worden. Een tip is om dit niet na een lange dag college of werk te doen maar op een moment dat je goed uitgerust bent.

Wat is een kennismakingsdag?
De naam verraad het al, het doel van de kennismakingsdagen is om jou te leren kennen. We willen tijdens deze dag te weten komen wie jij bent als persoon en waar jouw krachten en valkuilen liggen. Ook willen we graag zien wat jij tijdens je studie geleerd hebt en wat de reden is dat je geïnteresseerd bent in Deloitte en onze Business Course. Natuurlijk is er ook gelegenheid om je eigen vragen te stellen en om Deloitte beter te leren kennen.

Q: Ik woon in Groningen en vind het te ver reizen als ik voor een kennismakingsdag helemaal naar Rotterdam moet. Wat nu?

A: Dat is gelukkig geen probleem! We hebben meerdere kennismakingsdagen, deze organiseren wij landelijk op verschillende Deloitte kantoren. Zo zit er altijd een goed bereikbare locatie tussen voor iedereen. Schrijf je dus snel hier in zo dat je de eerste keuze hebt wat locatie betreft.

Uit welke onderdelen bestaat zo’n dag?
Elke kennismakingsdag start in de middag en bestaat uit meerdere onderdelen. Tijdens het eerste gesprek zullen we ingaan op jouw motivatie om deel te nemen aan de Deloitte Accountancy Business Course. Het tweede gesprek gaat meer in op de inhoud en is bedoeld om het niveau van jouw kennis te toetsen. We doen dit aan de hand van een mini-casus. Wees gerust, dit is geen tentamen, we willen alleen een inschatting maken van je huidige kennisniveau en je vermogen om logisch te redeneren. Ook maak je deze middag een groepscase, dit is een groepsopdracht die je maakt met medestudenten. Teamwork zal hierin centraal staan. Het is natuurlijk ook meteen de ideale gelegenheid om jouw toekomstige Business Course collega’s te ontmoeten.

Q: Als ik na de kennismakingsdag niet geselecteerd word voor de Business Course maar wel op zoek ben naar een bijbaan/scriptiestage plaats, mag ik daar naderhand nog voor solliciteren?

A: Je kan zeker nog solliciteren voor een scriptiestage, bijbaan of een startersfunctie na je studie. Leuk weetje: In voorgaande jaren hebben we ook studenten na de kennismakingsdagen een scriptiestage of bijbaan aangeboden, ook wanneer ze niet geselecteerd werden voor de Business Course. We kunnen helaas niet iedereen mee nemen naar Boedapest maar dat betekent zeker niet dat wij je niet geschikt achten voor een functie binnen Deloitte! Kijk bijvoorbeeld ook eens naar de Business Course promotievideo en luister naar het verhaal van Mariska van Elderen.

Tot slot nog een afsluitende tip: Een goede voorbereiding is essentieel. Verdiep je in Deloitte, wie wij zijn als organisatie en wat binnen Deloitte belangrijke kernwaarden zijn. Zorg daarnaast dat je jouw eigen competenties goed onder woorden kan brengen. De belangrijkste tip is natuurlijk om vooral zo dicht mogelijk bij jezelf te blijven.

Kortom, je hebt niets te verliezen! Aarzel niet en meld je snel aan via de volgende link: www.werkenbijdeloitte.nl/bcaudit

We hopen je binnenkort te ontmoeten tijdens een van de kennismakingsdagen!  

Esmée Trimbos

GSC- Recruiter Accountancy

Na het afronden van mijn studie Communicatie ben ik een Premaster Cultuursociologie gaan volgen aan de Universiteit van Amsterdam en heb ik na deze Premaster Sociale- en Organisatie Psychologie gestudeerd aan de Universiteit Leiden. Na meer dan een jaar in de uitzendbranche waar ik tijdens de laatste fase van mijn studie startte, besloot ik dat het tijd werd voor een volgende stap en heb ik de overstap gemaakt naar Deloitte waar ik nu als Recruiter verantwoordelijk ben voor de instroom van studenten en starters voor de Accountancy praktijken van Deloitte in onder andere Rotterdam, Breda en Middelburg.

Frisse start van het nieuwe controlejaar!

  • Bas Nijland
  • 08 september 2015
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven