De Kennismakingsdagen: jouw eerste stappen op de arbeidsmarkt

  • Esmée Trimbos
  • 10 september 2014

Sinds een aantal weken is het voor studenten mogelijk om zich in te schrijven voor de Deloitte Accountancy Business Course 2014. Ongetwijfeld een spannend moment voor jou in je (studie) carrière want je zet met je aanmelding al de eerste stappen op de arbeidsmarkt. Spanning roept bij mensen vaak een hoop vragen op en soms zelfs ook wat twijfels. Hoe zorg ik dat ik geselecteerd word? Wat als mijn aanmelding niet goed genoeg is, kan ik dan nooit meer bij Deloitte werken? Wat wordt er van mij verwacht tijdens een kennismakingsdag? Klinken deze vragen jou bekend in de oren? Middels dit schrijven hoop ik jouw twijfels weg te nemen en meer duidelijkheid te geven over onze Accountancy Business Course vanuit het perspectief van Deloitte.

Achter de schermen zijn we met het Business Course team druk bezig een ontzettend mooie Accountancy Business Course neer te zetten in het bruisende Milaan. De Business Course belooft nu al een week te worden die je niet snel meer zal vergeten! Niet voor niets zijn onze agenda’s al sinds het voorjaar gevuld met meetings, begrotingen, planningen, offertes en noem zo maar op. Een van de eerste belangrijke Business Course ‘momenten’ staat inmiddels op de planning, namelijk: de ‘kennismakingsdagen’.

Selectie
Laten we beginnen bij je inschrijving voor de kennismakingsdag. Wanneer wij jouw brief, cv en cijferlijst ontvangen proberen we deze zo snel mogelijk te beoordelen. Uiteraard zijn feitelijkheden als een passende studierichting en goede cijferlijst van belang. Wat wij daarnaast belangrijk vinden om terug te lezen is onder andere een sterke motivatie voor Deloitte en je deelname aan de Business Course zelf. Idealiter heb jij je naast je studie verder ontplooid door relevante werkervaring op te doen of bijvoorbeeld door naast je studie actief te zijn geweest in commissies bij een studenten- of sportvereniging.

Wij hopen natuurlijk dat we jou na de beoordeling van je aanmelding kunnen uitnodigen om de Deloitte Careerscan te maken. Dit is een online assessment wat bestaat uit een intelligentietest enerzijds en een capaciteitentest anderzijds. Wanneer je de test met een voldoende hebt behaald, plannen we je in voor een van de kennismakingsdagen.

Q: Wat als mijn aanmelding niet goed genoeg is, maak ik dan geen kans meer op een carrière bij Deloitte?
A: Mocht het helaas zo zijn dat we je niet uitnodigen voor een van de kennismakingsdagen, wees dan vooral niet bang dat je kansen bij Deloitte voor eeuwig verspeeld zijn. Er zijn een beperkt aantal plaatsen voor de Business Course te vergeven. We moeten daarom kritisch zijn en kiezen voor de allerbeste aanmeldingen die we binnen krijgen. Afhankelijk van de reden van je afwijzing zijn er zeker nog mogelijkheden bij Deloitte.

Kennismakingsdagen
De naam verraadt het al, het doel van de kennismakingsdagen is om jou te leren kennen. Onze intentie is namelijk om meer over jou te weten te komen, wie jij bent als persoon en waar jouw krachten en valkuilen liggen. Ook willen we graag zien wat jij tijdens je studie geleerd hebt. Natuurlijk is er ook gelegenheid om je eigen vragen te stellen en om Deloitte beter te leren kennen.

De kennismakingsdag bestaat dan ook uit een aantal verschillende onderdelen. De kennismakingsdag start in de middag en bestaat uit meerdere onderdelen. Tijdens het eerste gesprek willen we graag nader kennis met je maken en zullen we ingaan op jouw motivatie om deel te nemen aan de Business Course. Het tweede gesprek gaat meer in op de inhoud en is bedoeld om het niveau van jouw kennis te toetsen. We doen dit aan de hand van een mini-casus. Wees gerust, dit is geen tentamen, we willen alleen een inschatting maken van je huidige kennisniveau en je vermogen om logisch te redeneren. Ook maak je deze middag een groepscase, dit is een groepsopdracht die je maakt met medestudenten. Teamwork zal hierin centraal staan. Het is natuurlijk ook meteen de ideale gelegenheid om jouw mogelijk toekomstige Business Course collega’s te ontmoeten.

Q: Als ik na de kennismakingsdag niet geselecteerd word voor de Business Course maar wel op zoek ben naar een bijbaan/scriptiestage plaats, mag ik daar naderhand nog voor solliciteren?
A: Je kan zeker nog solliciteren voor een scriptiestage, bijbaan of een startersfunctie na je studie. Leuk weetje: In voorgaande jaren hebben we ook studenten na de kennismakingsdagen een scriptiestage of bijbaan aangeboden, ook wanneer ze niet geselecteerd werden voor de Business Course. We kunnen helaas niet iedereen mee nemen naar Milaan maar dat betekent zeker niet dat wij je niet geschikt achten voor een functie binnen Deloitte!

Tot slot nog een afsluitende tip: Een goede voorbereiding is essentieel. Neem de tijd om de case goed door te nemen. Verdiep je in Deloitte, wie wij zijn als organisatie en wat binnen Deloitte belangrijke kernwaarden zijn. Bedenk van te voren waar jouw krachten en uitdagingen liggen en zorg dat je dit goed onder woorden kan brengen. De belangrijkste tip is natuurlijk om vooral zo dicht mogelijk bij jezelf te blijven.

Kortom, je hebt niets te verliezen! Aarzel niet en meld je snel aan!

We hopen je binnenkort te ontmoeten tijdens een van de kennismakingsdagen!  

Esmée Trimbos

GSC- Recruiter Accountancy

Na het afronden van mijn studie Communicatie ben ik een Premaster Cultuursociologie gaan volgen aan de Universiteit van Amsterdam en heb ik na deze Premaster Sociale- en Organisatie Psychologie gestudeerd aan de Universiteit Leiden. Na meer dan een jaar in de uitzendbranche waar ik tijdens de laatste fase van mijn studie startte, besloot ik dat het tijd werd voor een volgende stap en heb ik de overstap gemaakt naar Deloitte waar ik nu als Recruiter verantwoordelijk ben voor de instroom van studenten en starters voor de Accountancy praktijken van Deloitte in onder andere Rotterdam, Breda en Middelburg.

Expeditie Deloitte

  • Daniëlle van Geldorp
  • 08 september 2014
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven