De meest sexy baan van de 21ste eeuw

  • Deloitte Nederland
  • 25 januari 2013
Deloitte

Wie wiskundig en statistisch goed onderlegd is en bovendien zeer creatief, heeft na zijn opleiding de banen voor het uitkiezen. Wie data op een vindingrijke manier kan koppelen wacht een mooie toekomst.


Baan van de toekomst
In bedrijfsprocessen zo slim mogelijk omgaan met de enorme hoeveelheden beschikbare data: het is op dit moment een van de belangrijkste manieren voor bedrijven om zich te onderscheiden van concurrenten.

"Tot voor kort probeerden bedrijven vooral met de inzet van ICT hun bedrijfsprocessen te verbeteren", zegt Stefan van Duin, director Business Intelligence bij Deloitte.

"En natuurlijk blijft het relevant om op dit gebied de nieuwste ontwikkelingen te blijven volgen, en ook om je te onderscheiden met betere of nieuwere producten of door een lagere prijs ervoor te vragen. Maar er ontstaat nu op een nieuw vlak concurrentie: wie gaat het er het slimst om met de beschikbare data? "

Sexy baan
Om dat te kunnen doen zijn specialisten nodig: data-scientists. Vooralsnog zijn die zeer schaars. De Harvard Business Review noemde het in een artikel 'de meest sexy baan van de 21ste eeuw'.

"Dit is een heel nieuw vakgebied", zegt Van Duin. "Er zijn mensen nodig die grote hoeveelheden data kunnen analyseren, die de business goed aanvoelen en die met creatieve ideeën kunnen komen."

Bron: NU.nl

 

Benieuwd naar het gehele artikel? Lees dan verder op NU.nl

Deloitte Nederland

Een terugblik op de hoogtepunten van de Fair Chance Foundation van het afgelopen jaar

  • Richa van Zoelen
  • 23 januari 2013
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven