De mogelijkheden voor een ‘Young Deloitter’

  • Karin Appelman
  • 25 april 2014

Een blog schrijven voor www.werkenbijdeloitte.nl. Wat kan ik de lezers vertellen over Deloitte, en dan natuurlijk in het bijzonder, over mijn werk bij Deloitte? Hoe je hier terecht kunt komen, wat de mogelijkheden zijn en hoe een dag eruit ziet!

Sinds september 2012 ben ik fulltime werkzaam op de afdeling Business Tax in Alkmaar. Na in juli 2011 als werkstudent te zijn gestart bij Deloitte, ben ik hier, via diverse afdelingen, terechtgekomen. Ik ben begonnen op de afdeling Indirect Tax in Amsterdam. Daarna heb ik als werkstudent gewerkt op de afdelingen Indirect Tax en Business Tax in Alkmaar. Na een stage op Curaçao, bij een ander kantoor, hoorde ik dat ik na mijn afstuderen fulltime aan de slag mocht bij Business Tax in Alkmaar, gelukkig!

Mijn ervaring leert dat hier veel mogelijk is. Als je aangeeft wat je wilt, dat je op verschillende afdelingen wilt meelopen, om een zo goed mogelijke keuze voor jezelf te maken, is van alles mogelijk. Door mijn werk bij Deloitte in Amsterdam en in Alkmaar heb ik ook het verschil tussen beide kantoren ervaren. Op kantoor Amsterdam worden, over het algemeen, meer internationale cliënten bediend. Op kantoor Alkmaar bedienen we daarentegen voornamelijk bedrijven uit de regio, waaronder veel familiebedrijven.

Wat ik heel leuk vind aan ons werk voor de bedrijven uit de regio, is dat we met alle belastinggebieden te maken krijgen en de werkzaamheden heel verschillend zijn. Daarnaast sta je direct in contact met het bestuur en de directie van een onderneming. Hierdoor weet je goed voor wie je je werkzaamheden verricht en welke impact dit heeft in de praktijk. Dat is wat mij zo aantrekt in dit werk. Belastingregels zijn voor velen onbegrijpelijk, wij kunnen dit begrijpelijk maken door in duidelijke taal uitleg te geven en mensen hiermee helpen. Daarnaast blijft de belastingwetgeving veranderen, zijn er steeds nieuwe ‘puzzels’ op te lossen en raak je (gelukkig) nooit uitgeleerd.

Karin Appelman

Business Tax

Karin Appelman, sinds 1 september 2012 fulltime werkzaam op de afdeling Business Tax (kantoor Alkmaar).

''Deloitte Legal wordt serieuze speler''

  • Deloitte Nederland
  • 22 april 2014
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven