De next step in jouw carrière, waar moet je op letten?

  • Elsemiek van Vendeloo
  • 18 april 2017
Elsemiek

Stel je voor… je bent al een paar jaar werkzaam bij een mooi bedrijf. Je hebt een goede baan met leuke collega’s en uitstekende arbeidsvoorwaarden. Dan ontvang je een bericht via LinkedIn van een recruiter, of je eens wilt komen praten? Vrijblijvend uiteraard! Je voelt je gevleid, aangezien iemand interesse heeft in jouw profiel, maar eigenlijk zit je gewoon ‘goed op je plek’. Hoe pak je dit verder aan? En waar moet je op letten?

Geef een reactie op het aanbod

Er zijn verschillende opties wat dat betreft. Als je van mening bent dat je echt op je plek zit op dit moment, dan hoef je uiteraard niet in te gaan op het aanbod van de recruiter. Wel zo netjes om in dat geval een reactie te geven, want je weet nooit of je hem of haar nog nodig hebt in de toekomst!

Het kan natuurlijk ook zo zijn, dat je na één nachtje slapen toch bedenkt dat je wel wat zaken mist bij je huidige werkgever of in je huidige baan. Het kan geen kwaad om eens met die recruiter te gaan kletsen! 

Maak een plan

Om zo veel mogelijk uit een dergelijk gesprek te halen zou ik je altijd aanraden om een plan te maken. Bedenk eens goed waarom je zou willen overstappen. Wat hoop jij bijvoorbeeld bij Deloitte te vinden, wat je bij je huidige werkgever mist?

Daarnaast kan ik me voorstellen dat er bepaalde competenties zijn die je verder wilt ontwikkelen. In hoeverre is dat mogelijk bij Deloitte? Werken er bepaalde specialisten bij Deloitte die jou deze skills kunnen bijbrengen? En welke trainingen worden er aangeboden?

Denk ook vooral aan jouw toekomst! Waar wil jij over een aantal jaren staan en wat heb je hier concreet voor nodig? Dit kan in verschillende dingen zitten, zoals in: competenties, werken voor grotere of internationale klanten, veel vrijheid, structuur of een uitdagende werkomgeving. In een later stadium komen dan bijvoorbeeld zaken als arbeidsvoorwaarden en een concurrentiebeding aan bod. Maar het kan geen kwaad om daar ook alvast over na te denken.

"Denk ook vooral aan jouw toekomst! Waar wil jij over een aantal jaren staan en wat heb je hier concreet voor nodig? Dit kan in verschillende dingen zitten."

Oriënteren is leuk en leerzaam

Het oriënteren op de next step in jouw carrière is tot slot ook gewoon leuk en leerzaam! Je leert ervan om weer eens serieus aan tafel te zitten bij een andere werkgever, wat vaak tot nieuwe inzichten leidt. Je komt in aanraking met interessante mensen die nuttig kunnen zijn voor jouw netwerk. 

Heb je geen plan, maar wil je heel oriënterend praten? Dit kan altijd! De experienced recruiters van Deloitte doen dit regelmatig en er sluit in de meeste gevallen iemand uit het team aan die jou de inhoudelijke aspecten van de baan kan toelichten.

Twijfel je nog? Niet doen, klik op ‘reply’ en ga dat gesprek aan met de recruiter. Veel succes!

TIPbekijk al onze sollicitatietips of lees meer over de verschillende aspecten van ons sollicitatieproces.

Elsemiek van Vendeloo

Recruiter Tax & Legal

Ik ben sinds juli 2013 werkzaam als Recruiter voor de Tax & Legal praktijk van Deloitte. Drie jaar lang heb ik werkstudenten en TOPpers mogen aannemen en sinds dit jaar richt ik mij op de ervaren fiscalisten. 

Alles kan, maar je moet er wel zelf om vragen.

  • Tim Crone
  • 18 april 2017
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven