De open bedrijfscultuur van Deloitte

  • Dennis Hageman
  • 03 september 2019
Dennis

Dennis Hageman werd geboren in Drenthe, is opgegroeid in Friesland en studeerde in Groningen. Hij werkt nu als Junior Manager in de Deloitte MKB Accountancy & Advies praktijk in Amsterdam en woont inmiddels in de regio Den Haag. Op een noordelijk accent is hij niet te betrappen, al kan hij wel fierljeppen en kaatsen. “Je moet nooit je roots verloochenen,” lacht Dennis. Met veel plezier vertelt hij over de open bedrijfscultuur van Deloitte.

“Ik volgde aan de Rijksuniversiteit Groningen de opleiding International Business & Management en aansluitend de master Finance. Maar de wereld is groter dan alleen Friesland en Groningen en het aantal functies in de financiële sector is in het noorden beperkt. Daarom besloot ik, na een jaar traineeship bij een asset manager in Groningen, samen met mijn vriendin naar het westen te gaan en daar iets op te bouwen.

In Den Haag vond ik een functie in Corporate Finance, waar ik twee jaar werkte toen ik benaderd werd voor een interessante functie bij een Big 4 kantoor. Ik gaf aan alleen interesse te hebben als het Deloitte was en dat bleek zo te zijn. Deloitte sprak mij van de Big 4 kantoren het meest aan, vooral door de open cultuur en de nauwe verbondenheid met MKB ondernemers door de regionale vestigingen. Daarnaast hoorde ik veel positieve verhalen van een oud-Deloitter bij mijn vorige werkgever, ook over de interessante clientèle van Deloitte.

Mijn huidige functie is voornamelijk gericht op fusies en overnames voor MKB klanten, wat ik veel interessanter vind dan grote transacties omdat hier meer emotie bij komt kijken. We begeleiden voornamelijk verkoop- en aankooptrajecten en houden ons ook bezig met bedrijfswaarderingen en boekenonderzoeken. Onze klanten zijn MKB ondernemers in alle sectoren, onder meer in de zorgsector waaronder kraamzorgorganisaties en kinderopvang. We doen ook veel in de IT sector en industriële sectoren. We werken nauw samen met de collega accountants van Deloitte die de klantrelatie al hebben. Zij kunnen ons makkelijk erbij betrekken wanneer expertise op fusie en overname gebied gewenst is.

Deloitte kent een informele cultuur, waarbij je veel verantwoordelijkheid krijgt. Er zijn genoeg doorgroeimogelijkheden. Je kunt je eigen carrièrepad invullen mits je daar zelf de regie in neemt. Ik wil mezelf doorontwikkelen waarbij je mijns inziens alle stappen binnen de organisatie moet hebben doorlopen. Je kunt je verder ontwikkelen in een specifieke branche of sector, of meer richting de interne managementfuncties gaan.

De inspirerende en bruisende omgeving in The Edge en de informele, open cultuur zorgen voor een ideale omgeving waarin je met plezier kunt werken.

In mijn jeugdjaren (12-18 jaar) heb ik tennis op (inter)nationaal topniveau gespeeld en dat heeft mijn karakter, mindset en persoonlijkheid voor een groot deel gevormd. Onder meer door de vele trainingsuren in combinatie met middelbare school en het spelen onder hoge prestatiedruk. Door de ziekte van Pfeiffer op mijn 18e, waardoor ik twee jaar niet kon tennissen, besloot ik om voor een maatschappelijke carrière te gaan. Deze ervaringen helpen me iedere dag binnen Deloitte, onder meer gedisciplineerd en hard werken, doelen stellen en competitief zijn. Tussen topsport en werken in het bedrijfsleven en Deloitte zie ik veel dwarsverbanden. Als je hard werkt, presteert en je onderscheidt, dan zijn de mogelijkheden hier eindeloos.

Deloitte is een inspirerend en innovatief bedrijf, waar je elke dag het verschil kunt maken voor collega’s en klanten. De inspirerende en bruisende omgeving in The Edge en de informele, open cultuur zorgen voor een ideale omgeving waarin je met plezier kunt werken. Ook faciliteert Deloitte ‘het nieuwe werken’, bijvoorbeeld vanuit huis. In mijn functie werk je veel samen met andere functions waaronder accountancy, tax, legal en financial advisory services. De lijnen zijn kort en iedereen is bereid je te helpen. Dankzij die open cultuur krijg je kruisbestuivingen en dat vind ik heel leerzaam en waardevol.”

Dennis Hageman

Junior Manager MKB Accountancy & Advies

Ik ben een M&A specialist en werk momenteel in de functie van junior manager bij Deloitte SME M&A binnen de MKB Accountancy & Advies praktijk. Ik heb een achtergrond in Finance (RuG) en ben gepassioneerd in het begeleiden van verkooptrajecten van MKB ondernemingen. Daarnaast ben ik sport-minded, heb ik een brede interesse in financiële markten, ben ik een familiemens en doe ik graag leuke dingen met vrienden in mijn vrije tijd.

Eindeloze mogelijkheden én de juiste work-life balance

  • Patricia Versendaal
  • 03 september 2019
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven