De praktische leerroute

  • Ajan van Schijndel
  • 22 september 2011

De praktische leerroute

De zomervakantie is weer voorbij en dat betekent voor mij dat ik na een pauze van twee maanden weer aan de slag mag bij Deloitte. Eindelijk weer aan het werk. Vakantie is leuk, maar het moet niet te lang duren. Wat fijn om te kunnen zeggen dat ik weer zin heb om te gaan werken, dat moet toch betekenen dat de keuze voor accountancy een goede beslissing was.

Ik ben een half jaar geleden begonnen met de praktische leerroute, een samenwerkingsverband tussen Avans Hogeschool en Deloitte. De eerste anderhalf jaar van de opleiding heb ik net als alle andere studenten 1,5 jaar voltijd school gehad. Maar daarna werk ik vijf periodes, terwijl de studenten van de reguliere opleiding slechts twee periodes stage lopen. Dit zag ik als een uitdaging en ik heb me dan ook meteen aangemeld voor dit traject. Na een positief sollicitatiegesprek werd ik opgebeld met het verlossende antwoord dat ik was aangenomen.

Ik heb er nu alweer twee weken op zitten en heb voor mijn gevoel alweer zoveel meer geleerd dan ik in twee weken op school leer. Het grote voordeel is dat ik meteen alles in de praktijk toepas, met de theorie op school kreeg ik niet echt een goed beeld van wat accountancy nou werkelijk inhoudt. Ook zijn er veel aspecten van het vak waar je op school weinig op voorbereid wordt, zoals het contact met klanten en collega’s.

Naast de vier dagen dat ik werk bij Deloitte ga ik op vrijdag nog naar school om vakken te volgen waarmee ik in de praktijk weinig van doen heb. Voor de andere vakken krijg ik vrijstelling omdat ik aan de hand van logboeken en bewijsstukken laat zien dat ik de vakcompetenties beheers. En wat is het fijn dat ik geen praktijkopdrachten meer hoef te maken met medestudenten, ik werk veel liever met serieuze en gemotiveerde collega’s. De begeleiding vanuit mijn team is goed, er wordt altijd tijd voor je gemaakt als je er niet uit komt.

Ik kan het elke gemotiveerde accountancy student aanraden, want dit is echt een uniek traject waarbij je veel werkervaring opdoet. En de samenwerking tussen Avans hogeschool en Deloitte is dan ook niet zomaar 3de geworden bij de As One team challenge!

Ajan van Schijndel

Ajan is momenteel 3e jaars student Accountancy aan de Avans Hogeschool. Hij volgt de praktische leerroute bij Deloitte Eindhoven.

Een wetenschappelijk onderzoek om je vingers bij af te likken

  • Bart van Mervennée
  • 20 september 2011
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven