De rollen omgedraaid

  • Maaike Schakenbos
  • 05 juni 2012

Nog geen anderhalf jaar geleden was alles precies andersom: ik was aan het nadenken over een passende baan, ik bezocht de wervingsdagen om een aantal bedrijven wat beter te leren kennen en ik ging solliciteren.

Vandaag ben ik in Rotterdam, waar ik met een aantal collega’s een case voorleg aan derdejaars econometriestudenten. Ik kan me goed voorstellen hoe de studenten zich voelen en met welke vragen ze rondlopen. Een van mijn grootste vragen was wat ik nu precies zou gaan doen bij Pension Advisory. Een casedag is ideaal om daar een goed antwoord op te krijgen.

In de case die wij vandaag presenteren wil Royal Dutch Coffee graag Tea Time overnemen. De studenten zijn de pensioenadviseurs van Royal Dutch Coffee. De opdracht is met een goede prijs te komen en de opdrachtgever hiervan te overtuigen. Hiervoor krijgen ze veel informatie tot hun beschikking waar ze de relevante punten uit moeten halen. Een deel van de informatie mist nog of is nog niet definitief en om ook deze informatie te krijgen, zullen ze de juiste vragen aan de CFO moeten stellen. Alle groepen beginnen meteen enthousiast en het is leuk om alle verschillende, creatieve benaderingen te zien. Ze hebben ruim twee uur de tijd, wat enige (gezonde) tijdsdruk oplevert. Zo gaat het in de praktijk immers ook. Ter afsluiting presenteren de groepen hun verschillende prijzen en methodes. De groep die de meeste pensioen-issues in kaart heeft gebracht en daarmee met het meest realistische bod komt, wint een mooie prijs.

Deze case is maar een voorbeeld van de werkzaamheden die wij doen. Tijdens de afsluitende borrel, vertellen we de studenten over de andere opdrachten die wij, naast deze zogenaamde due-diligence opdrachten, binnenkrijgen. In de winter zijn dit bijvoorbeeld veel accounting berekeningen waarin we de pensioenregelingen voor de jaarrekening waarderen. Daarnaast adviseer je bedrijven soms voor een langere periode als zij hun arbeidsvoorwaardenpakket willen aanpassen. Verder variëren de opdrachten van week tot week en dat maakt het werk zo leuk!

 

Mocht je ook interesse hebben in een baan bij Deloitte binnen dit vakgebied, bekijk dan de vacature.

Maaike Schakenbos

Consultant – Pension Advisory

Sinds 1 januari 2011 werkzaam bij Deloitte Pension Advisory. Maaike studeerde wiskunde aan de Technische Universiteit Eindhoven.

Work hard, play hard

  • Anneke Vromen
  • 23 mei 2012
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven