De steile leercurve van Fatima bij Regulatory Risk

  • Fatima Jarmohamed
  • 12 februari 2019
Fatima

Toen ik studeerde, was het voor mij snel duidelijk dat ik in de consultancy wilde werken. Inmiddels doe ik dat bij Deloitte. Naast de inhoud hecht ik veel waarde aan een open sfeer waar leergierigheid beloond wordt. Ook schakel ik graag tussen verschillende werkzaamheden en vind ik het fijn om het gevoel te hebben dat mijn team een impact maakt. Deze combinatie van factoren maakt het voor mij fijn om te werken bij Regulatory Risk.

Tijdens mijn master Financieel recht in Leiden liep ik enkele maanden stage bij Deloitte Legal op de afdeling Corporate/M&A. Toen ik aangaf ook interesse te hebben in andersoortige juridische vraagstukken, kon ik diezelfde middag nog aanschuiven bij een meeting met Regulatory Risk. De aanpak van Regulatory Risk beviel enorm en na even met de recruiter te hebben gemaild, kon ik aanhaken bij de kennismakingsborrel die toevalligerwijs enkele dagen later zou plaatsvinden.

Kennismakingsborrel: van stagiair naar werkstudent

De kennismakingsborrel bevestigde het beeld dat ik eerder die week had opgedaan – Regulatory Risk kijkt met een heel praktische blik naar (onder andere) juridische vraagstukken en houdt zich ook bezig met de uitvoering van bepaalde stappen bij de klant. Om de ‘hoe’-vraag te beantwoorden, moet je de materie goed in de vingers hebben en op een bondige manier de oplossing voor het probleem kunnen presenteren. Die insteek sprak me erg aan en gelukkig was die klik wederzijds; omdat mijn stage bij Legal bijna afliep, kon ik op korte termijn aan de slag als werkstudent bij Regulatory Risk.

De snelheid en het gemak waarmee ik die overstap tussen deze afdelingen kon maken, vind ik typerend voor het multidisciplinaire karakter van Deloitte.

Multidisciplinair karakter

De snelheid en het gemak waarmee ik die overstap tussen deze afdelingen kon maken, vind ik typerend voor het multidisciplinaire karakter van Deloitte. Ook werd onderstreept dat je met een assertieve houding erg veel mogelijkheden kunt creëren voor jezelf. Ik herken het multidisciplinaire karakter van Deloitte ook in het team. Zo bestaat een groot deel van Regulatory Risk uit juristen, maar omdat mijn naaste collega’s onder andere criminologen, bestuurskundigen en economen zijn, houdt dit mij als jurist scherp om (bijvoorbeeld) niet te vervallen in juridisch taalgebruik.

Nieuwsgierigheid wordt gestimuleerd

Regulatory Risk houdt zich voornamelijk bezig met governance en compliance, maar ook met ethische vraagstukken. Ook ligt er een focus op de opkomende technologische ontwikkelingen, waardoor men voor nieuwe uitdagingen komt te staan. Binnen Regulatory Risk wordt nieuwsgierigheid ontzettend gestimuleerd. Daardoor heb ik me tijdens mijn werkstudentschap heel breed kunnen oriënteren. Omdat compliance nooit stilstaat of ‘af’ is, ben je nooit uitgeleerd en verricht je veel denkwerk met collega’s om tot een optimaal resultaat te komen.  

Nieuwe uitdaging: van werkstudent naar consultant

Terugkijkend op mijn werkstudentschap kan ik zeggen dat ik een ontzettend steile leercurve heb gehad bij Regulatory Risk. Bij Deloitte word je zo nu en dan in het diepe gegooid. Maar omdat je vanaf de eerste dag intensief wordt begeleid in jouw leertraject, gebeurt dit altijd op een constructieve manier. Ook kun je altijd bij collega’s aankloppen voor hulp of koffiemomentjes tussendoor. Dit gevoel van laagdrempeligheid wordt versterkt door de gezellige vrijdagmiddagborrels en andere teamuitjes. Sinds december 2018 ben ik werkzaam als consultant en ik kijk uit naar de uitdagingen, gezelligheid en leermomenten die me nog te wachten staan!

Fatima Jarmohamed

Consultant Regulatory Risk

Fatima is in april 2018 begonnen als werkstudent bij de Regulatory Risk, naast het afronden van haar master Financieel recht. Na een business course en een stage bij verschillende afdelingen binnen Deloitte, maakte ze tijdens de Get to know-borrel in februari 2018 kennis met Regulatory Risk. Niet lang daarna kon ze aan de slag als werkstudent en dit beviel zeer goed; sinds december 2018 is Fatima als consultant aan de slag bij Regulatory Risk.

Roberto: 'Het geeft mij een trots gevoel als ik zie dat een van mijn ontwerpen impact maakt'

  • Roberto Staphorst
  • 01 februari 2019
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven