De Thames was mijn nieuwe Amstel

  • Lisa Kroes
  • 20 juni 2013

Ik herinner me nog goed Hemelvaartsdag 2012. Ik ontving een sms van mijn baas met excuses dat hij me stoorde op mijn vrije dag, maar of ik ervoor open stond om de komende maanden ingezet te worden op een project in Londen. Ik had er nooit echt over nagedacht dat het ook een optie was om projecten in het buitenland te doen, maar al snel concludeerde ik dat er eigenlijk maar één antwoord mogelijk was op deze vraag: JA!

Voor een week of 10 vloog ik op en neer tussen Londen en Amsterdam. In het weekend was ik thuis en maandag ochtend vroeg zat ik weer in het vliegtuig om mijn werkweek in Londen door te brengen. De Thames was mijn nieuwe Amstel, ik ging denken en dromen in het Engels en snapte door de afwisseling niet meer wanneer ik links of rechts moest kijken bij het oversteken.

Na een tijdje begon het vele vliegen en vroege opstaan wat minder leuk worden. Maar als ik nu terug kijk op deze periode zie ik vooral de positieve aspecten: na het werk langs de Thames naar het hotel lopen, met collega’s Covent Garden in om een hapje te eten, Nederland zien falen op het EK vanuit een Londense pub, noem maar op.

Tegen het einde van mijn tijd in Londen werd ik door een manager van mijn service line opgebeld of ik “even mijn CV kon mailen”. Het bleek dat ik opgenomen werd in een proposal voor een groot wereldwijd project. Voor ik het wist zat ik voor twee weken in Toronto, voor de kick off van dat project. En zo rolde ik in het volgende avontuur. Dit keer niet wekelijks op en neer, maar iedere maand één of twee weken in afwisselend Toronto en Chicago.

De lijst met hoogtepunten van mijn jaar werd aangevuld met onder andere een roadtrip naar de Niagara Falls en een bezoek aan zowel de Chicago Bulls als de Blackhawks. Je zou bijna de reden van het reizen vergeten: werk. Ik moet bekennen dat de verhouding werk-fun niet zo extreem rooskleurig is als in dit verhaal, maar ik ben nu eenmaal vandaag niet in de pen gekropen om te delen waar ik inhoudelijk mee bezig ben, en deze prettige bijkomstigheden zijn toch absoluut het delen waard.

Inmiddels hebben de maandelijkse overzeese trips plaatsgemaakt voor incidentele reisjes naar landen in voornamelijk Europa. Je zou wel kunnen zeggen dat het reizen na het afgelopen jaar onderdeel van mijn werkritme is geworden en wanneer ik voor langere tijd in Nederland zit, het weer begint te kriebelen. Op naar het volgende avontuur!

Lisa Kroes

Business Analyst - Technology

Nadat Lisa in 2011 is afgestudeerd na een stage bij Deloitte is zij per december in dienst getreden binnen de Business Intelligence & Analytics afdeling. Naast haar project werkzaamheden houdt zij zich onder andere bezig met social media en legt zij graag zo nu en dan haar ideeën en gedachten vast, of dat nou in de vorm van een blog, tweet of foto is.

Expats in de jungle die inkomstenbelasting heet

  • Jan Bloks
  • 19 juni 2013
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven