De uitdagingen van Jesse: duurzame bedrijven en een commandotraining

  • Jesse Brinkman
  • 10 december 2020
Jesse

Een jaar geleden begon Jesse als analyst bij de SAP offering van Deloitte als vervolg op zijn studie Industriële Ecologie in Delft. Misschien niet de meest voor de hand liggende keuze, maar Jesse blijkt op meer vlakken te verrassen. Zo schreef hij zich in voor het tv-programma Kamp van Koningsbrugge om fysiek en mentaal te beproeven of hij de opleiding tot commando aan zou kunnen. En hij mocht deelnemen.

“Ik ben al een paar jaar bezig met crossfit. Toen ik – net als veel collega’s – vroeg dit jaar vakantie nam in de coronatijd, ging ik de uitdaging aan in Kamp van Koningsbrugge. Dat ik geselecteerd werd is natuurlijk enorm vet, al heb ik nooit de intentie gehad om de commando-opleiding echt te gaan volgen. En nog steeds niet.”

  • Bron: AVROTROS

“Waarom ik me inschreef voor het tv-programma? Ik houd wel van een uitdaging. Ik realiseer me natuurlijk wel dat het contrast tussen de zwaarste opleiding van Defensie en thuiswerken achter de laptop groot is, haha! Maar dat vind ik eigenlijk wel leuk. Gelukkig kreeg ik de kans om te laten zien dat je ook als consultant aan de Zuidas deze ambities kunt hebben.”

“Na mijn studie Industriële Ecologie, verhuisde ik naar Amsterdam. In mijn thesis kreeg ik voor het eerst te maken met SAP en de mogelijkheden van dat systeem vind ik erg interessant. Ik ben ervan overtuigd dat je met alle data uit SAP uitstekend advies kunt geven over hoe een bedrijf kan verduurzamen. Dat is mijn missie, bedrijven duurzamer maken.”

Het programma Kamp van Koningsbrugge bevestigde voor mij dat je veel meer mentale barrières kunt doorbreken dan je denkt.

“Samen met een Team bij Deloitte probeer ik de eerste stappen te zetten voor SAP-driven sustainability. Dat loopt misschien nog niet in het tempo dat ik zou willen, maar het is dan ook een compleet nieuwe manier om SAP te gebruiken. We zijn de eerste demo’s aan het bouwen, hopelijk kunnen we het snel in de praktijk toepassen.”

  • Bron: AVROTROS

“De rode draad door mijn verhaal is misschien wel dat ik de uitdaging aan durf te gaan. Het programma Kamp van Koningsbrugge bevestigde voor mij dat je veel meer mentale barrières kunt doorbreken dan je denkt. En dat je samen verder komt dan alleen. Dat laatste herken ik erg bij Deloitte, mijn collega’s zijn behulpzaam en gedreven. Of ik door barrières moet breken met SAP-driven sustainability moet blijken, maar ik ben klaar voor de uitdaging.” 

Jesse Brinkman

SAP analyst

Jesse werkt sinds 2019 als analyst bij de SAP offering van Deloitte als vervolg op zijn studie Industriële Ecologie in Delft. Daarnaast nam hij deel aan het tv-programma Kamp van Koningsbrugge.

Met een PhD in de systeembiologie werken bij Deloitte

  • Maren Diether
  • 02 december 2020
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven