De 'Waarom?' vraag

  • Niels de Vrij
  • 26 november 2013

Op het moment van schrijven van deze blog tref ik de laatste voorbereidingen voor een sessie waarbij ik mijn opgedane kennis en opgebouwde netwerk tijdens mijn nog prille carrière als consultant optimaal kan gebruiken.

Groen uit de collegebanken ben ik ruim zeven jaar geleden bij Oracle begonnen als consultant. Ik kijk terug op een fantastische start van mijn carrière, waarbij ik een goede basis heb gelegd voor zowel technologische kennis, adviesvaardigheden en alle aspecten van grote IT Delivery trajecten bij organisaties in binnen- en buitenland. Na ongeveer 6 jaar bekroop mij het gevoel dat de ‘Waarom?’ vraag t.a.v. deze trajecten mij vaak niet duidelijk genoeg was. Wat heeft er nou geleid tot de aanschaf van deze technologie? En waarom heeft nu juist deze organisatie met een specifieke bedrijfs- en IT strategie behoefte aan deze technologie implementatie?

Het vakgebied van Enterprise Architecture (EA) houdt zich met dit soort vraagstukken bezig. Aangezien Deloitte op EA gebied wereldwijd een belangrijke speler is en daarnaast veel trajecten doet op het gebied van grote ‘IT enabled business transformations’ was Deloitte Consulting voor mij een logische keuze.

Inmiddels ben ik ruim een jaar werkzaam binnen de Enterprise Architecture service line van Deloitte Consulting. Ik heb mij al meerdere keren mogen verdiepen in de ‘Waarom? ‘ vraag en heb hierdoor mijn kennis op het gebied van Enterprise Architectuur verder vergoot middels klant trajecten, het schrijven van proposals, het begeleiden van afstudeerders (check deze link voor dit interessante onderzoek van Jacco Roest), het geven van trainingen en het organiseren van EA verdiepingssessies met experts van Deloitte en Oracle.

En laat vanmiddag nu net de eerste verdiepingssessie zijn, waarin Deloitte en Oracle experts uit de Telecom & Media bediscussiëren voor welke uitdagingen organisaties binnen deze sector komen te staan en hoe deze te beantwoorden met de nieuwste technologie.

Ik ben ervan overtuigd dat veel ‘Waarom?’ vragen vanmiddag zullen worden beantwoord!

Niels de Vrij

Senior Consultant - Technology

Niels is afgestudeerd in 2006 op het onderwerp van de optimalisatie van offshoring activiteiten naar India. Na zijn afstuderen was hij voor 6 jaar implementatie consultant bij Oracle. Binnen Deloitte richt Niels zich op Enterprise Architecture. Hierbij combineert hij Deloitte ’s EA framework en TOGAF met zijn grote kennis en ervaring ten aanzien van Oracle implementaties in de afgelopen jaren.

'Het gebeurt bij Deloitte niet op kantoor'

  • Jouke Dessens
  • 25 november 2013
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven